HEDEP kurulduktan 57 gün sonra tarihe karıştı!

HEDEP kurulduktan 57 gün sonra tarihe karıştı!

Kapatma davası açılan HDP, adını ve kısaltmasını değiştirip HEDEP’e dönüşmüştü. Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, Yargıtay’ın kabul etmemesi nedeniyle, HEDEP’i “DEM Parti” olarak değiştirdiklerini açıkladı. 

Yargıtay’ın kapatılan HADEP’e benzediği gerekçesiyle değiştirilmesini istediği HEDEP kısaltmasını değiştirdi.

Tüzük kurultayında kısaltmasını değiştiren parti, adında değişiklik yapmadı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin yeni kısaltması DEM Parti olarak belirlendi.

Konuya ilişkin kararı, düzenlediği basın toplantısında parti sözcüsü Ayşegül Doğan açıkladı. Doğan şu ifadeleri kullandı:

“Yeni ismimizin DEM Parti olduğu kararı, Yargıtay’a ulaştı. Bugünkü DEM Parti’nin özü ve mayası halklardır. Anlaşılmamış olmalı ki harflerle uğraşmaya devam ediyorlar. Bizim mayamızı harfler değil, halklar oluşturuyor. Bizi tanımlayan direniş azmimiz ve fikrimizdir. Zamanın içinden süzülen bir gelenekten geliyoruz. DEM aslında nefes, söz, zaman, devran anlamlarıyla da bizi tarif ediyor. Yeni ismimiz yeni bir zamanın ruhunu, yeni bir başlangıç anını ve yeni bir sözün hayata geçişini ifade ediyor. Dem devrandır, dem bu demdir. İnanın bu devran önce kayyumlardan başlayarak değişecek.”

Yeni Arayış Haber
Latest posts by Yeni Arayış Haber (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir