Gezi Direnişi’nin 11. yılında: Karanlık gider, Gezi kalır

Gezi Direnişi’nin 11. yılında: Karanlık gider, Gezi kalır

Gezi Direnişi’nin 11’inci yılında Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla, anma düzenleniyor.

Gezi Direnişi’nin 11. yılında Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla çok sayıda yurttaş saat 19.00’da TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi.

‘Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza’ pankartının asıldığı şube binasının önünde bir araya gelen kitle, Gezi’de hayatını kaybedenlerin ve Gezi Davası’nda tutuklananların fotoğraflarını taşıdı. Eylemede DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Partili vekilleri Perihan Koca ve Çiçek Otlu, DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Cumartesi Anneleri, çeşitli sendikaların yöneticileri ve Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları yer aldı.

‘Karanlık gider gezi kalır’

‘Karanlık gider gezi kalır’ pankartının açıldığı eylemde ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ‘jin, jiyan, azadi’ sloganları atıldı. Gezi Direnişinde ölenlerin isimleri okunurken katılımcılar da “Burada” diye yanıt verdi.

Valiliğe tepki: Haklarımızın peşinde koşmak suç değildir

Valiliğin metro yasağına tepki gösterilen eylemde, “Bugün ulaşımı durdurarak bizlerin buraya gelmesini engellemeye çalışıyorlar. 1 Mayıs’ta Taksim meydanına çıkmak isteyenlerin önünü kesiyorlar. Ne Taksim Meydanı’na çıkmak istemek, ne 1 Mayıs’ı kutlamak istemek, ne Gezi’yi anmak istemek, ne haklarımızın peşinde koşmak, bunu talep etmek suç değildir. Suç bunu engellemektir. Bundan tam 11 yıl önce olduğu gibi bugün de her yer Taksim, her yer direniş. Gezi’yi yargılayamazsınız” denildi

Metro seferleri durduruldu

Buluşma öncesinde, Metro İstanbul’un saat 15.00’ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı’nın işletmeye kapatıldı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı açıklandı.

Gezi Parkı da polis ve barikatlarla çevrildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir