Formula 1’de Avrupa Sezonu heyecanı başlıyor

Formula 1’de Avrupa Sezonu heyecanı başlıyor

Formula 1’de Avrupa Sezonu, bu hafta sonu gerçekleştirilecek Emilia Romagna Grand Prix’si ile açılıyor.

2024 F1 sezonunun 7. yarışı olan Emilia Romagna Grand Prix’sine, İtalya’nın 4.9 kilometre uzunluğundaki Autodromo Enzo e Dino Ferrari Pisti ev sahipliği yapacak. 19 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da start alacak yarış, 63 tur üzerinden koşulacak.

Geçtiğimiz yarış olan Miami Grand Prix’sine büyük bir güncelleme paketi getiren Mclaren, Lando Norris ile zafere ulaşmıştı ve en hızlı takım görüntüsü çizmişti.

Bu hafta sonu ise Ferrari ve Red Bull, Mclaren’a yanıt vererek büyük güncelleme paketleri getirecekler.

Ferrari ve Red Bull’da güncelleme var

Avrupa Sezonu başlarken Ferrari ve Red Bull’un güncellemeleriyle beraber ön tarafta Mclaren, Ferrari ve Red Bull arasında üçlü bir galibiyet çekişmesi yaşanabilir.

Emilia Romagna GP öncesinde Max Verstappen 136 puan ile pilotlar şampiyonasında zirvede yer alırken; Hollandalı pilotun takım arkadaşı Sergio Perez 103 puanla ikinci. Ferrari pilotu Charles Leclerc ise 98 puanla 3. sırada.

Markalar Şampiyonası’nda ise son şampiyon Red Bull 239 puanla lider. Bu hafta sonu kendi evinde yarışacak Ferrari 187 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Son yarış olan Miami’de Lando Norris ile zafere ulaşan Mclaren ise 124 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Bu hafta sonu Formula 1’e ek olarak, F2, F3 ve Porsche Supercup da pistte olacak. F1 ve destek serilerinin tüm seansları, bu hafta sonu da beIN SPORTS ekranlarından canlı yayınlanacak.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir