Feyza Altun’un serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi

Feyza Altun’un serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi

Sosyal medya paylaşımları sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun’un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına ilişkin yapılan itiraz reddedildi.

Feyza Altun hakkında, sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili yaptığı paylaşımların ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında gözatına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülen Altun, dün sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine getirildi. Savcılıktaki ifadesinden sonra tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Altun, yurtdışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şeklindeki adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Avukat Feyza Altun’un serbest bırakılmasının ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, serbest bırakılmasına yapılan itirazın reddedilmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Feyza Altun, sosyal medya hesabından Farsça bir şiir yayınlamış ve altına bir sosyal medya kullanıcısı yorum yapmıştı. Altun yoruma, “Şeriate s*kayım” diyerek karşılık verince söz konusu paylaşım silinmişti.

Altun’un bu paylaşımını “İslam dinini hedef alan bir paylaşım” olarak değerlendiren bir kesim, avukat hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Altun’un paylaşımı, kısa sürede geniş sosyal medyada bir yankı uyandırdı ve birçok kişinin tepkisini çekti. Bu tepkilerin ardından Altun hakkında resen bir soruşturma başlatıldı ve İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı, Altun’un paylaşımlarını incelenmesi için gözaltı kararı verdi.

Soruşturma kapsamında savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Altun sevk edildiği hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Altun’un çıkışı ve aşındırılan laiklik

Feyza Altun’un serbest bırakılmasına itiraz edildi

Feyza Altun serbest bırakıldı

Avukat Feyza Altun gözaltına alındı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir