Fatih Erbakan’dan kanun teklifi: TRT Genel Müdürü görevinden alınabilsin

Fatih Erbakan’dan kanun teklifi: TRT Genel Müdürü görevinden alınabilsin

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, TRT Genel Müdürünün tarafsızlığını yitirmesi durumunda görevden alınabilmesini öngören kanun teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve 3 YRP Milletvekili, TRT Genel Müdürünün tarafsızlığını yitirmesi durumunda görevden alınabilmesini öngören kanun teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sundu.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; teklif ile “TRT Genel Müdürü milli güvenlik ve kamu düzeninin gerekli kıldığı, Devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığın ihlal edildiği hallerde” RTÜK’ün önerisi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınabilecek.

TRT kanununda bu konudaki düzenleme Kanun Hükmündeki bir kararnameye aktarılmış ve iptal edilince de, Genel Müdürün hangi hallerde görevden alınabileceğine ilişkin şartlar hükümsüz kalmıştı.

YAYIN DURDURMA VE PARA CEZASI

Erbakan ve arkadaşlarının kanun teklifinde ayrıca TRT ya da özel TV’lerin seçim dönemlerinde tarafsız yayın yapmamaları durumunda YSK tarafından uyarılması ve tekrarı halinde de, ihlale konu programın 1-12 kez arasında durdurulması ve 100 bin liraya kadar para cezası verilmesi yaptırımı da getiriliyor. İhlal devam ederse TV kanalının yayını 5 güne kadar  durdurulabilecek.

Kanun teklifinin gerekçesinde TRT ve özel radyo TV’lerin siyasi partiler arasında orantısız derecede taraflı yayınlar yapabildiği belirtilerek, özellikle seçim dönemlerinde tarafsızlığa özen gösterilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Daha önce RTÜK’te olan TRT Genel Müdürü’nün tarafsızlığını yitirdiği durumlarda görevden alınabilmesini teklif etme yetkisinin de ortadan kaldırıldığı ve bu teklif ile yeni düzenleme getirildiği kaydedildi.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir