‘Evlilik kredisi’nin detayları: Yaş sınırı yok, faiz yok

‘Evlilik kredisi’nin detayları: Yaş sınırı yok, faiz yok

Evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 150 bin liralık kredi, 2 yıl ödemesiz, daha sonra da 4 yıl ödeme şartıyla ve hiçbir faiz olmaksızın verilecek.

AKP, evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu. AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, uygulamanın ilk olarak Maraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’dan başlayacağını belirterek, “Şartları tutan gençlerimize 150 bin liralık bir kredi verilecek. 2 yıl ödemesiz daha sonra da 4 yıl ödeme şartıyla hiçbir faiz olmaksızın bir kredi verilecek” dedi.

5 MİLYAR LİRALIK KAYNAK AKTARILACAK

Fonun büyüklüğünün sorulması üzerine Usta, “Projeksiyonlar yapıldı. Projeyle birlikte gelen ihtiyaca göre, en az 4,5-5 milyar liralık bir kaynağın aktarılabileceğini söyleyebilirim” bilgisini verdi.

Pilot il olarak deprem bölgesinden başlayacaklarını açıklayan Usta, “Başvurular dijital yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız kendi platformunda, dijital mecralarında ilan edecek. Arkasından gençlerimiz başvuracaklar. Gençlerin başvurularıyla ilgili şartlar dijital ortamda yayınlanacak. Şartları tutan gençlerimize 2 yıl ödemesiz, sonrasında 4 yılda geri ödeme şartıyla 150 bin lira faizsiz kredi verilecek” diye konuştu.

‘KREDİ MİKTARI ENFLASYONA GÖRE GÜNCELLENECEK”

AA’nın haberine göre kredilerin ilk evliliğini yapanlara mı verileceğine yönelik soruya Usta, şöyle yanıt verdi:

“İlk evlilikler önceliğimiz ama deprem bölgesiyle başlıyoruz pilot iller olarak. Belki genç bir kardeşimiz eşini kaybetmiş olabilir, ikinci bir evlilik olabilir, o yüzden şartların çok net olmayacağını, proje kapsamında ilin, bölgenin ihtiyaçlarına oradaki gençlerin durumuna göre değişiklik arz edebileceğini söyleyebilirim. O yüzden deprem bölgesi için ikinci evlilikler de söz konusu olabilir, kabul edilebilir. Şartlar tamamıyla ilin ve bölgenin ihtiyaçlarına ve oradaki projenin şartlarına uygun olacak şekilde değiştirilebilir. Hedefimiz; bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmak”

Usta, “150 bin liralık kredi enflasyon oranında güncellenebilir mi?” sorusuna, “Evet, bunların hepsi Fon’un yönetim kurulu tarafından kendi içerisinde düzenlenecek. Ayrıca Fon’a nakdi bağışlar da kabul edilebilecek. Fon’un, yine vergiler, harçlar noktasında istisnaları da mevcut” karşılığını verdi. Usta, Fon’un, Sayıştay denetimine açık olduğunu söyledi.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir