Enes Ünal, sakatlığı nedeniyle Milli Takım kadrosundan çıkarıldı

Enes Ünal, sakatlığı nedeniyle Milli Takım kadrosundan çıkarıldı

Enes Ünal, yaşadığı sakatlık sebebiyle A Milli Futbol Takımı aday kadrodan çıkarıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), sol ayak başparmağı kırılan Enes Ünal hakkında açıklama yaptı.

TFF’den yapılan açıklamaya göre ay-yıldızlı ekibin dün akşam gerçekleştirilen antrenmanında aldığı darbenin ardından muayene ve tetkikleri gerçekleştirilen milli futbolcunun sol ayak başparmağında kırık tespit edildi.

Yaşadığı sakatlığın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) süresince tam olarak iyileşmeyeceği belirlendiğinden Ünal A Milli Takım’ın geniş kadrosundan çıkarıldı.

Enes Ünal Kimdir?

Enes Ünal 10 Mayıs 1997, Bursa’da doğmuştur. Santrafor mevkiinde oynayan Türk millî futbolcu, La Liga ekibi Getafe’den kiralık olarak Premier League ekibi Bournemouth’a transfer olmuş, sezonu bu takımda bitirmiştir. 29 Mayıs 2024 tarihinde kulüp, Enes’in bonservisini almış ve 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıklamıştır.

25 Ağustos 2013 tarihinde oynanan ve 1-1 biten Bursaspor-Galatasaray maçında gol atarak Bursaspor tarihinde 16 yıl, 107 gün ile Süper Lig’de gol atan en genç futbolcu oldu. Bu gol ile aynı zamanda Süper Ligde gol atan en genç futbolcu rekorunu kırdı.

Bu rekor daha sonra 9 Kasım 2019 tarihinde oynanan ve 2-1 biten Gençlerbirliği-Kayserispor maçında Kayserispor adına gol atan Emre Demir tarafından 15 yıl, 239 günlükken kırıldı.

2019 yılında kendisi gibi futbolcu olan Belçikalı Lisa Smellers ile evlendi. 19 Kasım 2020’de “Lila Ela” adında bir kız çocukları oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir