Ekrem İmamoğlu: “Bu Dönem Gitmeye Niyetimiz Yok”

Ekrem İmamoğlu: “Bu Dönem Gitmeye Niyetimiz Yok”

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kiptaş Kartal Kaper Sitesi Daire Belirleme kuru çekiminde açıklamalarda bulundu. Deprem ve yerel seçimler hakkında konuşan İmamoğlu, “Bu dönem gitmeye niyetimiz yok” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın, “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında 14 Nisan 2023’te temeli atılan, Kartal Kaper Sitesi için hak sahiplerinin yaşayacağı daireleri belirlemek üzere Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kura töreninde konuştu.  İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çektiği açıklamasında kamu kurumlarının uyum içerisinde bir arada gerekliliğine vurgu yaptı. Yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok” dedi.

’80 sene de geçse İstanbul’un dönüşümünü tamamlayamıyoruz’

Beklenen Marmara depremi üzerine de konuşan İmamoğlu, ““Allah gecinden versin. Geç olması duamız çünkü ne yazık ki çok eksiğimiz var. 1999 yılından bugüne yürüdüğümüz hız ile hareket edersek 80 sene de geçse İstanbul’un dönüşümünü tamamlayamıyoruz. Kanal İstanbul yapacağız diye gecelerini, gündüzlerini o işle meşgul edebiliyorlar. Niye? Orada birilerinin arsası var. O işi bırakın, milletin işini çözelim” dedi.

Deprem için seferberlik çağrısı

Açıklamalarına iktidarı eleştirerek devam eden İmamoğlu, “Bu işin partisi olmaz. Bu işin siyaseti hiç olmaz. Burada yaşayan her vatandaşımız bizim için kıymetli. Bu deprem, Allah geçinden versin, öldürdüğü zaman bizi öldürecek. Biz iyi işler yaptığımız zaman da bizim insanımız yaşayacak. O bakımdan bu işin partisi olmaz. Bu noktada hep söyledim. Bu alanı beraber üretelim, işbirliği yapalım. İşbirliği mi yaptık? Çıkalım şurada milletin huzuruna, ‘Biz beraber yaptık” diyelim. İş böyle yürümedi ama. Yürümemesi için de gayret sarf ediliyor”  şeklinde konuştu.

“Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok”

İmamoğlu seçim dönemi yaklaşırken açıklanan sosyal konut projelerine gönderme yaparak şu açıklamalarda bulundu:

– Bazen ben bile utanıyorum. Niye utanıyorum? 300 bin sosyal konut, 400 bin sosyal konut, 500 bin falan… Bunlar havada uçuşuyor. Bunlara gerek yok. Seçim yaklaşıyor diye özellikle İstanbul manşeti atılarak bu iş yapılıyor.  Sanki İstanbul Patagonya’da bir yer. İstanbul hepimizin. İstanbul’da bir  belediye başkanı var. Bir Allah’ın günü ‘sizin masanız ayrı, bizim masanız ayrı’ dedik mi? Demeyiz. İstanbul belediye başkanlığı kimin? Milletin, 16 milyon insanın. Seçimle gelir, yarın da gider. Bizim bu dönem gitmeye niyetimiz yok, onu söyleyeyim de… Kurumlar bizim. Biz orada beraber çalışacağız. Millet bizi bir arada çalışırken gördü mü mutlu olur. Seçimden önce ‘vay işte biz orada Ekrem İmamoğlu’nu azıcık aşağı nasıl basarız?’ vesaire gibi hamleler, şunlar, bunlar…. Çok önemli değil. Biz işimize bakacağız. İlk günden beri bu işin partisinin olmadığını söyledik. Hep beraber çalışmayı öğrenmeliyiz. Bunu yasaya bağlamalıyız.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir