DİSK Basın-İş’ten İsrail’in savaş suçlarına karşı suç duyurusu

DİSK Basın-İş’ten İsrail’in savaş suçlarına karşı suç duyurusu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (Basın-İş), İsrail’in işlediği savaş suçları ile bölgede çalışan basın emekçilerine yönelik işlenen suçlara dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

DİSK Basın-İş İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırılarda, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarda işlediği insanlık suçlarının yanı sıra bölgede mesleklerini yapmaya çalışan basın emekçilerine karşı işlenen suçlara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı ile Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’ne sunulmak üzere hazırlanan dilekçeyi DİSK Basın-İş Genel Başkanı Turgut Dedeoğlu ve avukatı Eren Gönen gönderdi.

“Bölgede çalışan basın emekçilerine karşı suç işleniyor”

Suç duyurusunun yapıldığı dilekçede şu ifadelere yer verildi: “İsrail Devlet Yönetimi ve Silahlı Kuvvetlerinin Gazze/Filistin’e yönelik sistematik olarak işlemekte olduğu soykırım ve insanlığa karşı suçları günümüz itibariyle devam etmektedir. Söz konusu suçlar kapsamındaki saldırılar, sivil halkı, hastaneleri ve orada yaşanan insanlık suçlarını haber olarak tüm ülke insanlarına bildirmek için mesleklerini icra etmeye çalışan basın emekçilerine karşı işlenmektedir. Bu kapsamda 07.09.2023 tarihinden beri 100’den fazla basın emekçisi, gazeteci, üzerinde ‘Press’ yeleği bulunan Filistinli meslektaşımız İsrail Devleti’nin insanlığa karşı suçları kapsamında öldürülmüştür. Belirtmek gerekir ki gazetecilerin hedef alınarak sistematik saldırılar neticesinde öldürülmeleri, uluslararası antlaşmalar kapsamında savaş suçu niteliğindedir. Kaldı ki Filistin’de iki devlet, iki ordu savaşmamaktadır. Filistin’de yaşananlar yukarıda da değinildiği üzere bir soykırım ve insanlığa karşı suçların icrası kapsamındaki saldırılardır. Yukarıda detaylı şekilde açıklanan sebeplerle, soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlarını sistematik olarak işleyen, gazeteci ve basın emekçisi Filistinli basın çalışanlarını öldüren İsrail Devleti ve Yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğu doğmuştur.”

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir