Devlet Bahçeli, Olcay Kılavuz’u görevden aldı

Devlet Bahçeli, Olcay Kılavuz’u görevden aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Danışmanı Olcay Kılavuz’un görevine son verdi.

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi olan MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla TBMM Danışmanlığı görevinden alındı.

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi olan MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla TBMM Danışmanlığı görevinden alındı.

Kılavuz, bakanla görüşmenin ardından görevden alındı

Görevden almanın, MHP lideri Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmesinden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin tartışmalar sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti.

Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuşmuştu

Sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin en çok konuşulan ismi Olcay Kılavuz sessizliğini ilk kez Halk TV’den Seyhan Avşar’a bozmuştu.

Kılavuz, “Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli dün medyayı hedef almıştı

Kılavuz’nun bu açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken MHP lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklamada Sinan Ateş cinayetini haberleştiren kurum ve kuruluşları hedef aldı. Bahçeli konuşmasında Sinan Ateş’in adını dahi geçirmedi. MHP’den Kılavuz’a ilişkin hamle geldi. MHP’nin Meclis’teki Grup Danışmanlığını yapan Kılavuz’un görevine son verildi.

Görevden alma ile ilgili MHP’ye yakın kaynaklar, Kılavuz’un açıklamalarına Devlet Bahçeli’nin çok sinirlendiğini belirterek, “Kılavuz dava süreci devam ediyor. Konuşmam doğru olmaz. Sayın Devlet Bahçeli gereken açıklamayı yapsaydı hiçbir sorun olmazdı. Ancak kendisi bunu yapmadı” diye konuştuğu öğrenildi.

Devlet Bahçeli medyayı hedef aldı: Hesaplaşacağız!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir