ABD’de DeSantis başkanlık yarışından çekildi

ABD’de DeSantis başkanlık yarışından çekildi

ABD’de Florida Valisi olan Ron DeSantis, 2024’te yapılacak başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

Cumhuriyetçi Parti’nin geçtiğimiz günlerde Iowa eyaletindeki ön seçiminde Trump’tan sonra en kuvvetli desteği olan Cumhuriyetçi DeSantis, çekilme kararını X sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla duyurdu. Florida Valisi, ABD Başkanı Donald Trump’a bir şans daha vermek istediğinin açık olduğunu belirtirken, “Donald Trump’la Kovid-19 salgını ve Antony Fauci’yi seçmesi nedeniyle bazı anlaşmazlıklarımız oldu. Ancak, Trump’ın mevcut başkan Joe Biden’den üstün olduğu açık” ifadelerini kullandı.

Temmuz ve ağustos ayındaki parti kongrelerinde hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti, başkanlık seçimleri için resmi adaylarını belirlediği ön seçimler, 23 Ocak’ta New Hampshire eyaletinde yapılacak ve süreç 8 Haziran’a kadar sürecek. 5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde yarışı kazanacak aday 20 Ocak 2025’te koltuğuna oturacak. Trump, Pazar günü Rochester, New Hampshire’da Cumhuriyetçi seçmenlere yaptığı kısa konuşma sırasında DeSantis’in çekilmesinden bahsetmedi.

DeSantis Florida’da 2022’de yeniden seçimleri kazanarak güçlü bir seçim siciline sahipti. Valinin kampanya ekibinin başkanlık yarışında Iowa’da DeSantis’i tanıtmak için kapı kapı dolaşarak on milyonlarca dolar harcadığı biliniyor ancak Iowa ön seçiminde ikinci olmasına rağmen, yaklaşık 110.000 oyun %50’sinden fazlasını alan Trump’ın %30 puan gerisinde kalmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir