Demokrat Partili Haydar Altıntaş: “Vatandaş gıdaya ulaşamıyor”

Demokrat Partili Haydar Altıntaş: “Vatandaş gıdaya ulaşamıyor”

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, “Emekli, işçi, memur, öğrenci gıdaya ulaşamıyor.” dedi.

Altıntaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, vatandaşın geçim derdinin bulunduğunu söyledi.

DP İzmir Milletvekili Altıntaş basın toplantısında, “Emekli, işçi, memur, öğrenci gıdaya ulaşamıyor.” dedi.

Enflasyonun düşürülmesi yolunda olumlu sonuç alınamadığını ifade eden Altıntaş, enflasyonun tarifinde ve teşhisinde hata yapıldığını, Türkiye’de talep enflasyonunun değil, maliyet enflasyonunun yaşandığını savundu.

Türkiye’nin üretemediğini ve arz düşüklüğü nedeniyle fiyatların arttığını belirten Altıntaş, “Üretim ve tedarik zincirleri kopmuş, girdilerdeki artışlar çığ gibi artmış… ‘Enflasyon ve hayat pahalılığı neden oluyor?’ diye suçlu aramaya devam ediyoruz. Devletin iki yakasının bir araya getirilemeyişinin yegane sebebi devletin doğru düzgün idare edilmemesinden kaynaklanmaktadır.” diye konuştu.

Vatandaşın hayat pahalılığı altında ezildiğini belirten Altıntaş, “Emekli, işçi, memur, öğrenci gıdaya ulaşamıyor. Ucuz ekmek ve kıyma kuyruğunda emekliler ömür tüketiyor.” ifadesini kullandı.

Çiftçilerin zarar ettiğini, küstürülen çiftçinin krediye ulaşımının engellendiğini öne süren Haydar Altıntaş, tarımda ithalatın durdurulması gerektiğini savundu.

Haydar Altıntaş kimdir ?

Haydar Altıntaş 1952 yılında Balıkesir’in Balya ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Balıkesir’de tamamladı. Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi.

Balıkesir’de kurduğu tarım makineleri üretimi alanında çalışan işletmenin yöneticiliğini yaptı.

Balıkesir Belediye Meclis Üyeliği ve Demokrat Partide Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Genel İdare Kurulu Üyeliği görevine devam etmektedir.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem İzmir Milletvekili seçilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir