Dağdeviren, BBC’nin en etkili 100 kadın listesine girdi!

Dağdeviren, BBC’nin en etkili 100 kadın listesine girdi!

MIT’de doçent olan Canan Dağdeviren, meme kanserinin erken teşhisi için giyilebilir sutyen icat etti. Türk bilim insanı BBC’nin ilham verici kadınlar listesine girdi.

BBC, 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 Kadın listesini açıkladı. Etkileyici hikayeleriyle öne çıkan isimler arasında bilim insanlarından kozmetik sektörüne yön veren birçok isim yer alıyor.

Dünyanın en etkili 100 kadını listesinde bilim insanı Canan Dağdeviren yer alıyor. ABD’deki Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) doçent olan Dağdeviren, meme kanserinin ultrasonla erken teşhisi için giyilebilir ‘elektronik sutyen’ icat etti.

Dağdeviren listede yer almasıyla ilgili NTV’ye konuştu:

“En büyük hayalim insanlara yardım edebilmek. Bu çalışma yaklaşık 6.5 yıl sürdü. Her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanıyor. Ve yakalandıklarında çok geç oluyor. Yaşama tutunma oranı yüzde 22. Kadınların evlerin içinde kullanabileceği bir sistem geliştirdik”

Dr. Dağdeviren, çalışmasını düzenli kanser taraması yapmasına rağmen 49 yaşında hayatını kaybeden teyzesine adadığını da söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir