Erdoğan İBB adayını açıklıyor

Erdoğan İBB adayını açıklıyor

AKP, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için bazı belediye başkan adaylarını duyurdu. AKP Aday Tanıtım Toplantısı, AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, Erdoğan, partisinin 26 ilde, 11’i büyükşehir olmak üzere belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı ise eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

İŞTE AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI LİSTESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mustafa Savaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yücel Yılmaz Bingöl Erdal Arıkan, Bitlis Nesrullah Tanğlay Bursa Alinur Aktaş, Çanakkale  Julide İskenderoğlu, Çankırı Hüseyin Filiz, Denizli Osman Zolan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Sekmen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Nebi Hatipoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tahir Büyükakın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayının Aydın Ayaydın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Hilmi Güler ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayının Halit Doğan, Giresun Aytekin Şenlikoğlu, Isparta Şükrü Başdeğirmen, Kastamonu Tahsin Babaş, Rize Rahmi Metin, Sinop Yakup Üçüncüoğlu, Tokat Eyüp Eroğlu, Yalova Mustafa Tutuk olduğunu açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.

BELEDİYECİLİKTE BİRİKİM VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz.” şeklinde konuştu.

“15 OCAK’TA SAHAYA İNECEĞİZ”

Muhalefetin ideolojik adayları nedeniyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkûm değildir. Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak’ta seçim startını vereceğiz ve sahaya ineceğiz.

“RİYAD’DAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ”

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Mukaddes değerler doğrudan hedef alınıyor. Bunlar kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu tanımaya bile tenezzül etmezler.

Her şey değişiyor ama CHP ve şürekasının başrolü kimseye bırakmadığı toplum mühendisliği aynı kalıyor. Yine hayat tarzı, köken, inançlar ve semboller üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır.

Türkiye bu tuzağa düşmeyecek kadar demokrasisini geliştirmiş bir ülkedir. Yine de tedbiri elden bırakmadan bu çirkin senaryoyu izlemeyi ve yüzleri milletimize ifşa etmeyi sürdüreceğiz.

Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz bunu ülke genelinde yerli ve milli olarak ifade edin.

İMAMOĞLU VE ÖZEL’İ HEDEF ALDI

CHP uzun bir süredir siyaseten iflas etmek durumdadır. Bu partinin emanetçi genel başkanı milleti tahrik ederek parti içi iktidar kavgasını unutturmaya, bundan başka bir işe yaramaz.

Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadın bitmeye yüz tuttu.

Bizi üzen, ülkemizin ikinci büyük siyasi partisi hüviyetine sahip CHP’nin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır. CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmiş durumdadır. Ne millete umut verebiliyorlar ne de proje ve vizyon namına ortaya bir fikir koyabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL’İ ADINI ‘ÖZGÜR EFENDİ’ DİYE ANDI!

Özgür Efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadın bitmeye yüz tuttu.

Özgür Efendi, siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine ağababalarından kurtulsun.

İSTANBUL MESAJI

Geride bıraktığımız 5 senede şunu gördük. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul’a hizmet için önce bu şehre âşık olacaksın. Sonra kendinizi İstanbullulara adayacaksınız. Diğer türlü geriye gitme, durma, çökme kaçınılmazdır. El ele, omuz omuza vererek İstanbul’u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen, sürekli ilgilenilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir şehirdir.

 

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir