Çınarcık’ta 4.1 büyüklüğünde deprem!

Çınarcık’ta 4.1 büyüklüğünde deprem!

Marmara Denizi’nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa ve Yalova dahil olmak üzere birçok ilde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıkladığı verilere göre, Marmara Denizi’nde  4.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Merkez üssü Yalova Çınarcık olan depremin derinliği 11.8 km olarak ölçüldü.

Saat 23.53’te meydana gelen deprem, başta İstanbul ve Bursa olmak üzere birçok ilden de hissedildi.

 

“HASAR İHBARI YOK”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu gece X hesabından Marmara Denizi’nde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı:

“Marmara Denizi Yalova Çınarcık açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama ise şöyle:

“17.12.2023 saat 23.53’te Marmara Denizi Yalova Çınarcık açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde ilimizde şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. AFAD ve ilgili birimlerimizin saha çalışması devam etmektedir. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.”

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir