CHP’den aylık asgari ücret önerisi

CHP’den aylık asgari ücret önerisi

Genel Başkan Yardımcısı Karatepe, enflasyonu yıllık yüzde 5’in altına indirmeden asgari ücrete yılda bir kez zam yapılmasını eleştirdi. Asgari ücretin aylık belirlenmesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, 17 bin 2 lira olan asgari ücretin çok düşük seviyede olduğunu ifade ederek “Bizim şu anda kabullendiğimiz şey, açlık, buna itiraz etmemiz gerekir. Bu parayla beslenme, barınma, ulaşım, eğitim, sağlık, ayda bir de olsa sinemaya gitmeyi karşılamak mümkün mü? Mümkün değil. Bu seviye bizim düzenlemelerimizin emrettiğinin altında bir rakama tekabül ediyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Rakam, şu kadar olmalı; çalışanların insanca yaşayabilecekleri düzeyde bir seviye olmalıdır, bunun 17 bin lira olmadığını hepimiz biliyoruz” dedi.

Enflasyon çok yüksek oranda seyrettiğini belirten Karatepe, “Muhtemelen aralık verileri açıklandığında yüzde 65 olduğunu göreceğiz. Bu kadar şiddetli enflasyon ortamında, siz 1 Ocak’ta teslim ettiğiniz rakamı aralık sonuna kadar çalışanlara verilmesini uygun görmeniz, ‘ben onları yoksullaştırmayı kabullendim’ anlamına gelir. Benim tercihim üç ayda bir rakamda değişiklik yapılması ama en az 6 ayda bir yenilenmesi ekonomik zorunluluktur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir