Can Gürzap son röportajında neler anlatmıştı?

Can Gürzap son röportajında neler anlatmıştı?

79 yaşında kaybettiğimiz usta oyuncu Can Gürzap, son röportajını bir You Tube kanalına vermişti. Gürzap, sıkıyönetim döneminde yasaklanan ve TRT yayınlanmasına izin verilmeyen oyunu hakkında konuşmuştu.

Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu, yazar ve eğitmen Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Gürzap, son röportajını Kim Seslendirdi adlı You Tube kanalına vermişti. Usta sanatçı mayıs ayında verdiği röportajda Sedat Tulumdaş’a TRT’de yayınlanacakken yasaklanan oyunu hakkında konuşmuştu.

“Yorgun Savaşçı’dan önce bir film yakılmıştır. TRT için bir oyun yapmıştık. İşimizi bitirdik, sıkıyönetim ilan edildi. Bir yemekte birlikteydik, yönetmenimiz Arsal Soley’e söyledim, bu oyunu oynatmayacaklar dedim. Çünkü sıkıyönetim var, sıkıyönetim! Çok önemli bir İngiliz yönetmenin oyunuydu. Ve içinde sıkıyönetim geçiyordu.”

 

KURTLAR VADİSİ’NDEN BUNALMIŞTIM

Can Gürzap, son röportajında Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizisinde canlandırdığı Davut Tataroğlu karakteri hakkında da konuşmuştu. Usta oyuncu, diziden kendi isteğiyle ayrıldığını itiraf etti.

 

Rolünüzü sevdiniz mi?

Çok parlak bir roldü. Benden önce 4-5 yıl daha var. O dönem çok önemli oyuncular da oynamıştı. Bir gün Sönmez Atasoy, benim çok sevdiğim bir arkadaşımdı, kaybettik onu da. Buradaki arkadaşlar seni istiyorlar dedi. Ben de gangster falan, tabanca bilmem ne, onlardan hoşlanmıyorum. Bilmiyorum ki düşüneyim dedim. Düşünecek bir şey yok, ben kabul ettiğini söyledim dedi.

 

Kurtlar Vadisi ne bu kadar sevildi?

Adam öldürmeyi seviyordu millet, ondan.

 

Diziden çıkmanız nasıl oldu?

Ben çıkmak istedim. Beş sene çok bunaldım, çok bunaldım. Tamam abi, merak etme abi falan… Ondan sonra birdenbire beni bir yatağa koydular. Okudum, harika!

 

O ölüm şekli Davut Tataroğlu’na çok yakışmadı. Suikastle öldürülebilirdi.

Ben çıkmak istedim artık. (Gülüyor)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir