Avrupa Halter Şampiyonası’nda birinci: “Cansu Bektaş”

Avrupa Halter Şampiyonası’nda birinci: “Cansu Bektaş”

Bulgaristan’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda Cansu Bektaş şampiyon, Gamze Altun ise ikinci oldu. 

Başkent Sofya’da gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş, 2 altın ve 1 gümüşle Avrupa şampiyonu, Gamze Altun ise 1 altın ve 1 gümüşle Avrupa ikincisi oldu.

Milli halterci Cansu Bektaş, Avrupa Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda, koparmada 75 kilo kaldırarak Türkiye’nin şampiyonadaki ilk altın madalyasını kazandı. Cansu Bektaş, bu başarısıyla Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Milli halterci Gamze Altun da 45 kiloda, silkmede 92 kilo kaldırarak Avrupa rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.

İspanya’dan Maria Garcia Rincon 72 kiloluk derecesiyle ikinci, Bulgaristan’dan Mey Nguen Nadezlida 69 kiloluk derecesiyle üçüncü sırayı aldı.

Cansu Bektaş kimdir?

Cansu Bektaş, 23 Kasım 2003 tarihinde Giresun’da doğmuştur. Çok genç yaşta antrenörü tarafından haltere yönlendirildi. Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazandı.

2019 yılında Las Vegas’ta düzenlenen Olimpiyatlar‘da 40 kiloda 3 altın madalya alarak Türkiye rekorunu kırdı. Cansu Bektaş’ın bu başarısıyla Türk tarihinde bir ilk daha yaşandı. 1 Ağustos ve 4 Ağustos 2019 tarihlerinde Nevşehir’de düzenlenen 15 yaş ve altı Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kırarak ve altın madalyanın sahibi olarak şampiyon oldu. Kendisi 2021 yılı Mayıs ayında Özbekistan’da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda 45 kiloda, koparmada 70, silkmede 84, toplamda 154 kilo kaldırarak 3 aldın madalyanın sahibi olarak bir kez daha şampiyon oldu.

Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Kandiye’de düzenlenen 2022 Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda silkmede 85 kiloluk kaldırışıyla altın madalyanın sahibi oldu. Aynı zamanda yine aynı şampiyonada 150 kiloluk derecesiyle gümüş madalyanın sahibi olmaya hak kazandı. Arnavutluk’un Tiran kentinde düzenlenmiş olan 2022 Avrupa Halter Şampiyonası’nda silkmede 85, toplamda 153 kiloluk derecesi ile 2 gümüş madalya kazandı. Yine aynı şampiyonada koparmada 68 kiloluk derecesi ile dördüncü oldu. Erivan/ Ermenistan’da düzenlenen 2023 Avrupa Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda koparmada 72, silkmede 90, toplamda 162 kilo ile 3 Avrupa Gençler Rekoru kırarak 3 altın madalyayı birden kazanarak herkesi gururlandırdı.

Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden haltercilerden biri olan Cansu Bektaş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine Bakü ’ye gitti ve Cumhurbaşkanı Aliyev’den Terakki Madalyası takdim aldı. 4 Eylül 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda kadınlar kategorisinde 45 kilo koparmada bronz madalyanın sahibi oldu. Silkmede 88 toplamda 163 kilo ile ülkemize 3.lük getirerek 3 bronz madalyanın sahibi oldu.

Aerobik Cimnastik Türkiye Şampiyonası tamamlandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir