Arzu Çerkezoğlu yeniden DİSK Genel Başkanı seçildi

Arzu Çerkezoğlu yeniden DİSK Genel Başkanı seçildi

Arzu Çerkezoğlu, dün yapılan oylamada, 300 delegeden 244’ünün oyunu alan alarak bir kez daha DİSK Genel Başkanı seçildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, dün yapılan oylamada, 300 delegeden 244’ünün oyunu alan alarak bir kez daha genel başkanlığa seçildi.

Çerkezoğlu, genel kurulun ardından aynı kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanında, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, bütün iş kollarında DİSK’le buluşmayı bekleyen tüm kardeşlerimizle DİSK’i buluşturmak üzere yürüyoruz. Ürettiğimiz değerden hakça payımızı aldığımız, gelirde adalet, vergide adaletin olduğu, sendikal haklarımız için grev hakkımız için toplu sözleşme hakkımız için yürüyoruz” diye konuştu.

Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreterliği görevini yürüten ve gelecek dönemde yönetimden ayrılacak Adnan Serdaroğlu’na plaket takdim etti.

Arzu Çerkezoğlu kimdir?

Arzu Çerkezoğlu 11 Ağustos 1969 tarihinde Artvin’de doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden patoloji uzmanı olarak mezun oldu. Doktor olduktan sonra sağlık sendikalarında yer aldı. Tüm Sağlık Sen ve SES’te şube başkanlığı görevini yürüttü. Kamu görevi sona erince 2001’de Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’na (Dev Sağlık-İş) üye oldu. Burada genel başkanlık yaptı. 2013 Nisan ayında DİSK genel sekreterliğine seçildi. Gezi Parkı protestoları döneminde Recep Tayyip Erdoğan tarafından tutumları nedeniyle “aşırı sendikacı” olarak nitelendirildi. Haziran 2016’da Diyarbakır’da yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanına hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldı. Çerkezoğlu, Kani Beko’nun istifası sonrasında 15. Genel Kurul’da DİSK’in Genel Başkanı seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir