Ahmet Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı

“Tabutta Rövaşata”, “Behzat Ç”, “Bir Ankara Polisiyesi” ve “Eşref Saati” gibi yapımlarda rol alan oyuncu Ahmet Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı.

Son alarak 2012-2013 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan ‘Yol Ayrımı’ adlı dizi ile ekranlara gelen ünlü oyuncu Uğurlu, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Kanserle savaşını kaybeden Uğurlu’nun vefat haberini, meslektaşı Zafer Algöz sosyal medya sayfa sayfasından yaptığı paylaşımla duyurdu:”Büyük sanatçı, değerli ağabeyimiz Ahmet Uğurlu’yu kaybettik. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin, Çobanbey mahallemizin ilk aktörü, hepimizin ilham kaynağı… Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Çok büyük kayıp.”

Ahmet Uğurlu için Üsküdar Şakirin Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Ahmet Uğurlu’nun kardeşi Mustafa Uğurlu, oğlu Orhan Uğurlu ve eski eşi Necef Uğurlu cenazede taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, yönetmen Derviş Zaim, tiyatrocu Yasemin Yalçın, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, oyuncular Melih Çardak, Sumru Yavrucuk, Halil Ergün ile ailesi ve yakınları katıldı.

“Onunla gurur duyuyorum”

Ünlü ismin eski eşi Necef Uğurlu, şu ifadeleri kullandı: “40 yıllık bir evlilik için bizimkisi fena halde bir tutku, çok fena bir tutkuydu. Konservatuar ve meslektaşları baş tacıydı. Çok dikkat eder, incinse de incitmezdi. Bütün dünya onu kucakladı ama o Türkiye’den vazgeçmedi. Sonuna kadar mücadele etti. Onunla gurur duyuyorum. Mekanı cennet olsun.”

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise “Çok üzgünüz, Ahmet Uğurlu Türk tiyatrosunun, sinemasının çok önemli oyuncularından biriydi. Çok özel bir insandı. Bir ustamız daha gitti, çok üzgünüz” dedi.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı. Uğurlu’nun cenazesi, dualar eşliğinde Anadoluhisarı Mezarlığı’na defnedildi.

Oyuncu Ahmet Uğurlu, hayatını kaybetti

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir