Ahmet Türk’ten tartışılan açıklama: CHP’de lider yok, Erdoğan çözer

Ahmet Türk’ten tartışılan açıklama: CHP’de lider yok, Erdoğan çözer

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, 2023 seçimlerine ilişkin “CHP’yi destekledik ama orada lider yok” ifadelerini kullandı. Türk, “Kürt sorununu çözerse Erdoğan çözer” dedi. 

KRT’nin konuğu olan DEM Parti’li siyasetçi Ahmet Türk, Seçil Özer’in sorularını yanıtladı. CHP’nin istese bile Kürt Sorunu’nu çözemeyeceğini vurgulayan Türk, tüm devlet kurumlarının Erdoğan’ın kontrolünde olduğunun altını çizdi.

“CHP’yi destekledik ama Kürt sorununu çözecek irade ve liderlik orada yok” diyen Ahmet Türk, CHP içerisinde Kürtleri kucaklayacak bir sistem olmadığını savundu. “Sayın Özgür Özel sosyal demokrat bir insan ama parti içinde Kürtleri kucaklayacak, Kürtlerin hak ve özgürlüklerini sahiplenecek bir yapının CHP’de olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“Herhalde biraz yanlış anlaşıldım. Erdoğan en büyük düşmanlığı Kürtlere yapıyor, bir zulüm politikası yürütüyor, biz bunun farkındayız. Erdoğan’ın devlet içinde güçlü olduğunu ifade etmeye çalıştım. Çözmez, çözecek gibi bir beklentimiz yok. Bugün CHP’nin devlet içinde böyle bir şeyi yok. Çözmeye çalışsa bile engellerler”

“DEMİRTAŞ’IN TUTUMU DOĞRUYDU”

Ahmet Türk, Başak Demirtaş’ın İstanbul adaylığı kararından vazgeçmesine de değindi. “Başak Demirtaş’ın tutumu bence doğruydu. Burada partiye sahip çıkacak bir tavır gösterdi. Burada önemli olan İstanbul’da bir adayın; Türkiye’nin her yerinde bir adayın çıkarılması konusunda bir mesajdı. Ben öyle algılıyorum, yani sadece Başak Demirtaş aday olmak için başvurmadı. Her yerde partinin aday çıkarması konusunda bir mesaj olarak değerlendirmek lazım. Yoksa kendisi hiç bir zaman ‘İstanbul’da aday olayım’ gibi bir şeyin içinde değildi. Ama sonuç olarak partiye hizmet etmek partinin yanında olduğunu göstermek için bir tavır olarak değerlendirmek lazım.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir