9 yeni film bu hafta vizyona giriyor

9 yeni film bu hafta vizyona giriyor

Hafta sonu film keyfi yapmak isteyenler için 1 Mart Cuma günü 9 yeni film vizyona girecek.

Hafta sonu sinemaya gitmeyi planlayan ama film seçemeyenler için “ne izleyeceğiz” sorusuna film listemiz ile cevap arıyoruz.

Vizyona girecek filmler birbirinden farklı türlerde. İşte Cuma günü vizyona girecek yerli ve yabacı filmler…

Son Şarkı – Ahmet’in Türküsü

Müzik dünyasının unutulmaz isimlerinden Ahmet Kaya’nın hikayesini işleyen “Son Şarkı-Ahmet’in Türküsü”, sanatçının vatana dönüş hikayesini beyaz perdeye yansıtacak.

Kaya’nın müzik kariyerinin yanı sıra toplum üzerindeki etkisine de değinilen filmde, “Kimler Ahmet Kaya’yı hedef aldı?”, “Neden Ahmet Kaya?”, “Ahmet Kaya Paris’te neler yaşadı?” gibi pek çok soru cevaplandırılıyor.

Yönetmen koltuğunda Kudret Sabancı’nın oturduğu filmin başrollerinde Celil Nalçakan ile Ezgi Şenler yer alıyor.

Dune: Çöl Gezegeni

Uzak bir gelecekte geçen “Dune”, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis’in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. “Baharat” adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu “baharat”tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul’un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

Frank Herbert’in 1965 yılında yazdığı “Dune” romanının televizyon ve beyaz perde haklarını satın alan Legendary Entertainment yapımı yeniden uyaramanın yönetmen koltuğunda Arrival, Sicario ve Blade Runner 2049 ile son yıllara damgasını vuran Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve oturuyor. Eric Roth’un senaryosunu üstleneceği filmin yapımcılığını ise Thomas Tull, Mary Parent ve Cale Boyter yapıyor.

Derin Tehlike

Derin Tehlike, ailesiye bir köpek balığı saldırısında kaybeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Lexy’nin hayatı ailesiyle çıktıkları tekne tatilinde altüst olur. Uğradıkları köpek balığı saldırısınde babası ve kız kardeşini kaybeden Lexy, sağ kurtulmayı başarsa da yaşayan bir ölüye döner. Çok geçmeden kabusunun henüz sona ermediğini keşfeder. Çevresindeki kimseye güvenemeyen Lexy, suya yeniden adım arabilmek için önce iblislerle yüzleşmek zorunda kalır. Lexy, bir danışmanın yardımıyla, akıldan çıkmayan geçmişe dönüşlerin derinliklerine iner ve o kader gecesinde olanlarla ilgili gerçeği yavaş yavaş ortaya çıkarır.

Şaşkın Damat

Rami Imam’ın yönettiği Mısır yapımı komedi filmi “Şaşkın Damat”, soy krizi nedeniyle başı derde giren bir doktor ve bu nedenle aileler arasında ortaya çıkan sorunları konu ediniyor.

Ayı Teddy’nin Maceraları

Ayı Teddy’nin Maceraları, zengin bir sahibin hayalini kuran Ayı Teddy’nin maceralarını konu ediyor. 8 yaşındaki Mariann, Norveç’teki kasabasında bir Noel pazarını ziyaret ederken aniden inanılmaz bir manzarayla karşılaşır. O, bir karnaval oyun standının en üst rafında bulunan sevimli bir peluş oyuncak ayının hareket ettiğini görmüştür. Canlı peluş hayvanla arasında bir bağ hisseden Mariann, onu ödül olarak kazanmaktan daha iyi bir Noel dileği düşünemez. Ancak Teddy’nin ise başka planları vardır. Teddy, ona dünyanın sunduğu her şeyi öğretebilecek zengin bir sahibin hayalini kurmaktadır. Mariann, Teddy’yi almaya gittiğinde onu birinin kazandığını öğrenir. Bu durum üzerine Mariann en yakın arkadaşı ile birlikte ayıyı bulmak için zorlu bir maceraya atılır. Teddy’yi kazanan kişi onu bir odunluğa götürdüğünde yeni en iyi arkadaşı kirpi Bolla, hayatta gerçekten neyin önemli olduğunu anlamasına yardımcı olur.

Senden Başka

Başrollerinde Sydney Sweeney ve Glen Powell’ın yer aldığı “Senden Başka”, mükemmel başlayan bir ilk buluşmadan sonra birbirlerinden buz gibi soğuyan Bea ve Ben’in kendilerini beklenmedik bir şekilde Avustralya’da bir düğünde bulmalarını konu alıyor.

Genç ikiliye Dermot Mulroney, Michelle Hurd, Alexandra Shipp ve Darren Barnet’in eşlik ettiği filmin yönetmen koltuğunda Will Gluck oturuyor.

Altın Gaga ve Macera Çetesi

Altın Gaga ve Macera Çetesi, yardıma ihtiyacı olan bir şehri kurtarmak için mücadele eden Altıngaga ve çetesinin maceralarını konu ediyor. Altıngaga, tavukların arasında büyüyen, küçük sevimli bir kartaldır. Kendisine uçamayacağı söylenen ve buna inanıp artık uçamayacağını düşünen Altıngaga’nın en büyük isteği tanınmaktır. İçgüdülerinin peşinden giden Altıngaga, uçmayı öğrenince, kız kardeşiyle birlikte bazı sırları çözmek için Kuşlar Şehri’ne gitmeye karar verir. Ekibi ile birlikte Kuşlar Şehri’ne giden Altıngaga, orada yardıma muhtaç bir şehirle karşılaşır. Artık Altıngaga ve arkadaşlarının yeni göre bu şehri kurtarmaktır.

Sevgili David

Sevgili David, şeytani bir varlığın musallat olmasıyla hayatı değişen bir adamın hikayesini konu ediyor. Adam Ellis, sakin bir yaşam süren bir çizgi roman sanatçısıdır. Sosyal medyada ürettiği içerikler ile çok sayıda takipçiye sahip olan Adam, bir gün internet trollerine cevap verdikten kısa bir süre sonra dairesinin köşesinde boş bir sallanan sandalyenin hareket ettiğini görür ve o andan itibaren uyuyamaz hale gelir. Adam, giderek artan kötü niyetli olayları bir dizi tweet’te anlatırken, David adındaki ölü bir çocuğun hayaletinin kendisine musallat olduğuna inanmaya başlar. Adam, patronu tarafından “Sevgili David” konusuna devam etmesi konusunda teşvik edilir ancak çok geçmeden sanal ve gerçek olan üzerindeki hakimiyetini kaybetmeye başlar.

İki Nehir Arasında

I. Dünya Savaşı sırasında Irak Cephesinde savaşmış ve esir düşmüş Türk ve İngiliz askerlerinin bugüne kadar hiç anlatılmamış olan anılarını konu alan belgesel filmde, Kut Savaşında esir düşmüş İngilizler ile Basra’da esir düşmüş Türklerin yaşadığı ve bugüne kadar hiçbir şekilde konuşulmamış olan hikayelerini ortak acı perspektifinden mercek altına alıyor. Türk ve İngiliz askerlerinin torunları, dedelerinin bilinmeyen hikâyelerini ve hayatlarını nasıl etkilediğini düşünüyorlar. Tarihsel çerçevenin dışında kalan iki farklı ulusun, savaş esirlerinin tanıklıklarıyla ilerleyen film, Kut Zaferini merkezine alırken, savaşın zulmünün bireyler üzerindeki ortak acısını, tarihin gerçekliğini, mübadeleyle kaderlerinin nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

Hafta sonu evde hangi dizi ya da filmi izlesek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir