Ünlü İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli, yaşamını yitirdi

Ünlü İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli, yaşamını yitirdi

Dünyaca ünlü İtalyan moda tasarımcısı ve iş insanı Roberto Cavalli, 83 yaşında Floransa’da yaşamını yitirdi.

İtalyan moda tasarımcısı Cavalli 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Cavalli’nin kurucusu olduğu “Roberto Cavalli Masion” şirketinden dün akşam yapılan açıklamada, ölüm nedeni ile ilgili ayrıntı paylaşılmadı.

İtalyan basınında çıkan haberlerde de Cavalli’nin bir süredir tedavi gördüğü ve son günlerde durumunun ağırlaştığı kaydedildi.

Moda tasarımcısı olarak benimsediği gösterişli tarzıyla her dönem dikkati çeken Cavalli, ünlü isimlerin tercih ettiği ikonik bir marka durumundaydı. Cavalli, tasarımlarında hayvan baskılarına yer vermesiyle de biliniyordu.

İtalya Başbakanı Meloni, başsağlığı diledi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, X platformundan yayımladığı taziye mesajında, “Roberto Cavalli’nin vefatıyla İtalya ve moda dünyası büyük bir girişimci ve yenilikçiyi kaybetti. Onun adı her zaman ve her yerde stil ile eş anlamlı kalacaktır. Sevenlerine en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Roberto Cavalli kimdir?

Roberto Cavalli, 15 Kasım 1940’ta Floransa, Toskana’da doğan İtalyan moda tasarımcısıdır. Kotlara yaptığı detaylı egzotik baskılarla tanındı.

Cavalli, genç yaşlarında sanat enstitüsüne katılmaya karar verdi ve burada tekstil baskısı üzerine odaklandı. Moda dünyasına adım atan Cavalli, özellikle kot giysilere egzotik desenler uygulaması ile tanınır hale geldi. Kendi markası altında haute couture ve hazır giyim koleksiyonları tasarladı.

Moda dünyasındaki başarısıyla tanınan Cavalli, oğlu Daniele Cavalli’nin de moda tasarımcısı olmasına ilham verdi.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir