Koçyiğit: “Yargı, Tahir Elçi’nin katilini korumaya çalışıyor”

Koçyiğit: “Yargı, Tahir Elçi’nin katilini korumaya çalışıyor”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Tahir Elçi cinayeti davasında savcının beraat talepli mütalaasına tepki gösterdi. Koçyiğit, “Yargı katili tanıyor ve korumaya çalışıyor” dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, güncel gelişmelere dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Tahir Elçi cinayeti davasında savcının 3 sanık polis hakkında beraat istemesine tepki gösteren Koçyiğit, Elçi cinayeti için ‘kimin vurduğunu tespit edemiyoruz’ diyen bir yargıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Savcılığın bu davada polislerin avukatlığını yaptığını belirten Koçyiğit, “Dosyada olay yeri incelemesi 5 ay sonra yapılıyorsa tabii ki bu deliller açığa çıkamazdı, keşif yapılmazsa tabii ki mermi çekirdeği bulamazdı. Polisleri şüpheli değil, tanık sıfatıyla dinlerseniz tabii ki hakikat açığa çıkamazdı. En önemlisi cinayet anını gösteren 12 saniyelik emniyetin kamera görüntüsünün kaybedilmesi de cinayetin üstünü örtmeye yönelik önemli bir delil karartmaydı” diye konuştu.

Gülistan Kılıç Koçyiğit: “Katili korumaya çalışıyorlar”

Koçyiğit, dava ile ilgili şunları söyledi: “Peki katilin kim olduğunu bildikleri için onu korumaya çalıştıklarını düşünsek abartılı mı olur? Hayır. Tam da bunu yapıyor yargı. Katili biliyor, tanıyor ve korumaya çalışıyor. Katili avukatlar biliyorlar, istihbarat şube tanıyor, iktidar biliyor, dönemin başbakanı olan ve ‘Biz iktidardan düşersek beyaz toroslar dönemi başlayacak’ diyen Davutoğlu çok iyi biliyor. Bu karanlığın üzerini bütün bu bilenler birlikte kapatmaya çalışıyor. Ama biz de katili biliyoruz ve tanıyoruz.

Bu dosyanın böyle kapanmaması, Tahir Elçi’nin katillerin adalet önünde gereken hesabı vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tahir Elçi dosyasındaki bu aşamanın bir kez daha kamu vicdanını, toplumsal adalet duygusunu zedelediğini ifade etmek istiyorum. Dosyanın üzerinin kapatılarak değil, gerçek suçlular adalet önüne çıkarılarak Türkiye’de yeni bir döneme kapı aralanabilir.”

Diyarbakır Barosu: “Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir