Evren Barış Yavuz gözaltına alındı

Evren Barış Yavuz gözaltına alındı

Hakkında soruşturma başlatılan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz gözaltına alındı.

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, sabah saatlerinde evinden alınarak emniyete götürüldü. Yavuz hakkında , “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Ne olmuştu?

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdi. Kısıtlanan ürünler arasında ‘uçak benzini ve jet yakıtı’nın bulunması gündem olmuştu.

Yavuz da Twitter’dan iktidar destekçilerinin düzenlediği Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak

“Jet yakıtı satmışlar” diye yazmıştı.

Birçok kişinin bulunduğu fotoğrafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer alıyordu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter’dan Yavuz’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak siyasal iletişimcinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘ekibinde yer aldığını’ öne sürmüştü.

Bayraktar, “Bu PKK’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim” açıklaması yapmıştı.

Bayraktar yöneticisi ayrıca, Yavuz’un eski internet sitesinde yayınlandığı iddia edilen ‘Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı’ başlıklı yazının ekran görüntüsünü de paylaşmıştı. İBB’den yayınlanan açıklamada Bayraktar’ın açıklamaları ‘yalan’ ve ‘iftira’ olarak değerlendirilirken Baykar yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklanmıştı.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul başsavcılığı ise söz konusu yazı nedeniyle Yavuz hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ten soruşturma başlattı.

Evren Barış Yavuz kimdir?

İstanbul’da doğan Evren Barış Yavuz, Ankara Mustafa Kemal Lisesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü, Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı mezunudur. Ayrıca farklı üniversitelerde Arkeoloji ve Sinema eğitimi aldı.

Senaryo ve metin yazarlığı, metin kurma ve senaryo eğitmenliğinin yanında bir çok iş yapan Yavuz’un ilk kitabı Tuz Su Şeker 2009’da yayımlandı. 2019 yılında ikinci kitabı olan Kuşların Süvarisi yayımlandı.

Evren Barış Yavuz 2011 yılında bu yana iletişim danışmanlığı, iş geliştime uzmanlığı alanında üretim yapmaktadır.

Yayında çalıştığı ortak kitaplar ise şu şekilde

  • Kadıköy Heykelleri, 2018
  • Gündelik Hayata Direnmek, 2017
  • Yereli Yönetmek, 2018
  • Kartpostallarla Çanakkale, 2017
  • Kadıköy’de Spor Suda Doğdu, 2016
  • Bir Avuçtular DENİZ oldular, 2015
    .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir