Eski İYİ Partili Salim Ensarioğlu: “Demirtaş serbest kalmalı”

Eski İYİ Partili Salim Ensarioğlu: “Demirtaş serbest kalmalı”

Bağımsız İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sayın Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyorum” dedi.

İYİ Parti’nin disipline verdiği, sonra da partiden istifa eden Salim Ensarioğlu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili mesaj paylaştı.

“Bugün sayın Selahattin Demirtaş’ın karar duruşması var. Ülkemizde demokrasi ikliminin güçlü inşası, sivil siyasetin güçlendirilmesi ve iç barışımız için Sayın Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.

6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protestolar gerekçe gösterilerek açılan Kobanê Davası’nda sona gelindi.

Kobanê davasında mahkeme başkanı bugünkü duruşmada bazı eksiklerinin tamamlanmadığı ve sürenin yeterli olmaması sebebiyle karar duruşmasının ilerleyen bir tarihte yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Salim Ensarioğlu kimdir?

Salim Ensarioğlu, 1955 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde dünyaya geldi. Siyasetçi olan Ensarioğlu lise mezunudur.

Serbest İnşaat Müteahhitliği, Madencilik, Çiftçilik, Dicle İI Genel Meclis Üyeliği, 19., 20. ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ile 51-52 ve 54. Hükûmetlerde Devlet Bakanlığı yapmıştır.

Bakanlık döneminde bölge nüfusunun artmasına dair endişeyi belirten ve nüfus planlamasına yönelik “İleride vahim sonuçlar doğmaması için üç çocuktan fazla yapanlara cezai müeyyide getirilmeli. Çocuk sayısı az olanlar ise teşvik edilmeli.” gibi tavsiyeler içeren raporu imzalamayı reddetmiş ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir MGK raporunun Bakanlar Kurulu tarafından iade edilmesinde rol oynamıştır.

Haziran 2010’da uzun yıllar görev aldığı Demokrat Parti’den parti yönetiminin 12 Eylül referandumunda aldığı tutumu onaylamadığını açıklayarak yaklaşık 12 bin üyeyle birlikte istifa etmiştir.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili adayı olmuş ve seçilememiştir.

2018 yılında yapılan seçimlerde İYİ Parti’den Diyarbakır milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir.

2023 seçimlerinde İstanbul II. Bölge İYİ Parti milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir