Zeki Müren filmi ile ilgili Mustafa Uslu açıklama yaptı

Zeki Müren filmi ile ilgili Mustafa Uslu açıklama yaptı

Zeki Müren’in de hayatını sinemaya aktarmak için kolları sıvayan Mustafa Uslu gündemin öne çıkan ismi oldu. Mirasını bıraktığı Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı izin alınmadığı gerekçesiyle Uslu’ya dava açıldığı iddia edilmişti. Mustafa Uslu’dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Bu yapımlardan sonra “Sanat Güneşi” olarak tanınan Türk Sanat Müziği’nin kıymetli ismi Zeki Müren’in de hayatını beyaz perdeye aktarmak için çalışmalara başlayacağı haberi sinemaseverleri heyecanlandırmıştı.

Zeki Müren’in tüm mal varlığını bıraktığı Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı, bu haberleri duyduktan sonra ayaklanıp yasal yollara başvurduğu iddia edilmişti.

“Vakıfları gözardı etmedik”

Ünlü yapımcıdan konuyla ilgili basın açıklaması geldi:

“Sanat Güneşimiz rahmetli Zeki Müren’in bütün mirasını “Mehmetçik Vakfı” ve ‘Türk Eğitim Vakfı” gibi iki kıymetli vakfa bağışladığı hepimizin malumu.

Bizler, Dijital Sanatlar olarak Zeki Müren’in hayatını konu alan bir film projesini kendisinden gelen talep üzerine yeğeni Özlem Günar ile birlikte hazırlık ve senaryo aşamasında yürüttük. Bu süreçte, Zeki Müren’in mirasını taşıyan ve değerlerini yansıtan iki güzide vakfımızı asla göz ardı etmedik.

2023 yılı Ekim ayında Kanal D Ana Haber’e verdiğimiz ilk röportajda, projemizin her iki vakıfla ilerleyeceğini belirtmiştik. Sonrasında, senaryonun son halini Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’na ilettik. Yaptığımız karşılıklı görüşmeler neticesinde, Dijital Sanatlar Yapım Şirketi olarak projeyi hayata geçirmeme kararı aldık ve her iki vakfa da bu kararımız ilettik.”

“Gündemimizde Zeki Müren filmi yok”

“Dolayısıyla, gündemimizde Zeki Müren filmi bulunmamaktadır. Dijital Sanatlar ve yapımcı Mustafa Uslu üzerinde negatif algı yaratmak için çaba harcandığını ve başlatılan karalama kampanyası ile itibarın zedelenmeye çalışıldığını üzüntüyle görüyoruz. Ancak, yapılan asılsız haberlerle mücadele edeceğimizi ve hukuk nezdinde gerekli adımları atarak bu tür çabaları bertaraf edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha bildiririz. Konuyla ilgili taraf olan bizlere danışılmadan haber tek taraflı olarak yazılmış ve yayılmıştır, bu da kamuoyunun yanıltılmasına sebep olmuştur.” denildi.

Zeki Müren filmine mirasçılarından itiraz geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir