Aleksis Çipras, öğrencilere Türkçe seslendi: Boyun eğme

Aleksis Çipras, öğrencilere Türkçe seslendi: Boyun eğme

Yunanistan Eski Başbakanı Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere Türkçe olarak “Boyun eğme” diye seslendi.

Yunanistan eski Başbakanı ve SYRIZA’nın önceki dönem genel başkanı Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Konuşmasında Türkiye-Yunanistan ilişkilerinden söz eden Çipras, daha sonra gezi direnişine göndermede bulunarak mezunlara Türkçe “Boyun eğme” dedi.

Aleksis Çipras şu açıklamalarda bulundu

“En güzel deniz, henüz açılmadığımız denizdir”

“Kıbrıs sorununun BM kararları temelinde adil ve sürdürülebilir çözümü, adanın tüm Kıbrıs halkının, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin yararına yeniden birleşmesi için çabalarımızı sürdürmemiz gerekiyor.

Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin nispeten sakin olduğu bu dönemde, kıta sahanlığımızın ve münhasır ekonomik bölgemizin sınırlandırılması konusunu Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na havale etmek için çok çalışmalıyız.”

“Yunanistan ve Türkiye halkları, barış dolu bir geleceği hak ediyor”

“Yunanistan ve Türkiye halkları uluslararası hukuka dayalı barış dolu bir geleceği hak ediyor.

Doğu Akdeniz’deki bu önemli adımlara dayanarak, AB-Türkiye ilişkilerini bir bütün olarak iyileştirme olanağını açabiliriz ve açmalıyız.

Büyük şair Nazım Hikmet’in dediği gibi, ‘En güzel deniz, henüz açılmadığımız denizdir.’ Burası Doğu Akdeniz olsa gerek.”

Öğrencilere Türkçe seslendi: Boyun eğme

Aleksis Çipras konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Birkaç gün önce Atina’nın ana caddelerinden birinde yürürken genç bir Türk yanıma yaklaştı ve pes etmememi söyleyerek beni şaşırttı.

Bana Türklerin bir sözü olduğunu söyledi: Boyun eğme. – Başını dik tut, dedi.

Bu her zaman hatırlayacağım bir şey. Bugün, bir yıl sonra, mezuniyetinizi kutlarken bu sözleri hatırlamanızı isterim.

Tüm harika anlar ve önümüzdeki tüm büyük zorluklar için. Savaşmanız gereken her şey için; hayatınızda, ülkeniz, aileniz ve geleceğiniz için. İlkelerinizi korurken gelişmenin bir yolunu bulmalısınız. Ve şunu asla unutma: Boyun eğme.”

“Boyun eğme” sloganı

Boyun Eğme, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) siyasi kampanya sloganlarından biri. Bu slogan, 2013 yılında Gezi Parkı savunucuları tarafından benimsendi ve daha geniş bir kitleye ulaştırıldı. Boyun eğme, Gezi direnişi sırasında duvar yazılarında, pankartlarda ve dövizlerde yer aldığı gibi ilgili dönemde ve sonrasında çok sayıda şarkıya da ilham oldu.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir