Yeniden Refah’tan AK Parti’ye ittifak uyarısı: ‘Tavrınızı netleştirin’

Yeniden Refah’tan AK Parti’ye ittifak uyarısı: ‘Tavrınızı netleştirin’

Suat Kılıç, “28 Ocak’ta  Ankara’da tüm büyükşehir il ilçe belde belediye başkanı adaylarımızı kamuoyuna  tanıtacağız” dedi. AK Parti’yle mutabakatın sağlanamadığının sinyalini verdi.

Yeniden Refah Partisi GeneBaşkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Suat Kılıç; yerel seçim ittifakı için, dün AK Parti’yle üçüncü görüşmeyi gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Dün AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında üçüncü görüşme gerçekleşecekti fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesini rica etti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Bir ittifak talebi olduğuna göre bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. Görüşmelerin bir mutabakata dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. Tabii ki değişik zeminlerde bunu ifade ettik. İstanbul’da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. Ama kendi seçmenimizin iradesine de her zeminde sahip çıkma niyet ve irademizi de sergilemekten açıkça ifade etmekten geri durmuyoruz.”

“Bizim temeldeki arzumuz, hedefimiz Ankara’da da, İzmir’de de, diğer illerde de olduğu gibi Türkiye’yi Yeniden Refah Partisi belediyeciliği ile buluşturmak tanıştırmaktır” diyen Suat Kılıç, “Partilerin oy oranlarına bakacağız, kendi performansımıza bakacağız ve nihayetinde bir karar ortaya koyacağız. Bir ittifak söz konusu olacaksa bir mutabakatın sağlanması lazım. Bu mutabakat için de ittifak talebinde bulunan AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var. Bizim şu büyükşehir, bu il şu ilçeler gibi ‘ne alırsan kârdır’ yaklaşımı içerisinde olmadığımızı ifade etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir