Yıllar sonra yeniden Memet Ali Alabora ve Meltem Cumbul bir arada

Yıllar sonra yeniden Memet Ali Alabora ve Meltem Cumbul bir arada

Dün akşam, efsane dizi Yılan Hikayesi’nde birlikte rol alan Memet Ali Alabora ve Meltem Cumbul gather-in life platformundaki Meyhane Elsewhere’de buluştu.

Birçok farklı konuyu ele alan çevrimiçi mekânlarıyla bilinen gather-in’de ‘çevrimiçi meyhane’ konseptinde, Memet Ali Alabora ve Meltem Cumbul masa masa gezerek katılımcılarla birebir tanıştı ve uzun uzun muhabbet etti. Buluşma katılımcıları Alabora ve Cumbul’a da merak ettikleri soruları sordu. Uzun yıllardır herkese açık bir platformda karşılıklı veya yan yana görünmeyen ikili, bu nostaljik buluşmayla hayranlarını mutlu etti.

“Yılan Hikayesi” hakkında

Yılan Hikâyesi, Yağmur Ajans imzalı, başrollerini Meltem Cumbul ve Mehmet Ali Alabora’nın paylaştığı, 1999-2002 yılları arasında Kanal D’de yayımlanmış olan dram, komedi ve polisiye türündeki Türk televizyon dizisidir. 3 sezondan oluşan dizi, 90. bölümü ile sona erdi.

Dizide kan davalı olduğu kocasından intikam almak için köyden İstanbul’a gelen Zeyno’nun Memoli ile karşılaşıp birlikte yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Meltem Cumbul 66. bölümde diziden ayrılmıştır. Reyting rekorları kıran dizi 90. bölümü ile ekranlara veda etmiştir.

Osman Yağmurdereli’nin yapımcılığını üstlendiği dizide Komiser Memoli (Memet Ali Alabora) başarılı bir polistir. Karanlık çetelerin ve mafyanın birçok işini bozduğundan çok düşmanı vardır. Memoli’nin oğlu Can, mafya tarafından öldürülür. Bunun üzerine Memoli hayata küser ve sadece işine odaklanır. O günden sonra kötü adamların kâbusu olur.

Zeyno, yani Zeynep (Meltem Cumbul), köyden kanlısı Erkan’ı (Emre Kınay) bulmak için şehre gelmiş ve yardım etmesi için Memoli’yi bulmuştur. Memoli ve ailesi bir dönem Zeyno’nun köyünde yaşamışlardır. Zeyno, Memoli’yi bulduktan sonra o da bu maceranın içinde yer alacaktır. Kanlısı Erkan, Hasan Ağa’nın yeğenidir. Hasan Ağa ise büyük bir mafya patronudur.

Kral, yani Sinan (Çetin Tekindor), kendisine öldü süsü vererek ortadan kaybolmuş, ama işleri gizliden gizliye yönetmektedir. Dizideki en gizemli ve büyük mafya patronudur. Dizide en ilgi çeken ve sıra dışı olan konudur.
Bu arada Hasan Ağa’nın da mal varlığı yeğeni Erkan’a kalmıştır. Ancak Kürşat (Tunca Aydoğan) ve Gülsüm (Neriman Uğur), Erkan’dan ve Komiser Memoli’den bir an önce kurtulmayı istemektedir.
Macera bu şekilde gelişir. Yılan Hikâyesi, yayınlandığı dönemde en çok izlenen dizisi olmuştur.

Yılan Hikayesi neden bu kadar sevildi?

1999-2002 yıllar arasında Türk televizyon tarihine damgasını vuran ‘Yılan Hikayesi’ dizisi, Memet Ali Alabora, Ayten Gökçer, Meltem Cumbul, Nail Kırmızıgül, Neriman Uğur, Emre Kınay, Sercan Ercan, Çetin Tekindor ve Hakan Bilgin gibi iddialı isimleri tam 3 sezon boyunca izleyicilerin gözdesiydi. Dizi, hem karakterleri hem de senaryosuyla efsaneleşmiş diziler arasındaydı. Dizinin yayınlandığı dönemlerde birçok ergen genç, saçlarını Memoli gibi yapmıştı ve müzik derslerinde Yılan Hikayesi’nin jenerik müziğini çalmayan öğrenci neredeyse kalmamıştı.

Yeri hiçbir zaman doldurulamayacak Yılan Hikayesi’nin başrol oyuncuları Meltem Cumbul ve Memet Ali Alabora da uzun zaman sonra ilk kez geçtiğimiz senelerde Londra’da bir araya geldi. Yıllar sonra Zeyno’ya Londra’da kavuşan Memet Ali Alabora o anları “Nihayet” notuyla Instagram hesabından paylaştı. Sevenlenlerinin heyecanla karşıladığı buluşmanın fotoğrafına ilgi yoğun olmuştu.

Sağlıklı narsizm 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir