Yalçın Karatepe faiz kararını yorumladı: “Hele şu seçimler bir bitsin”

Yalçın Karatepe faiz kararını yorumladı: “Hele şu seçimler bir bitsin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, bugünkü Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, “Bugünkü kararı ve yapılan açıklamadan benim anladığım şu: Merkez Bankası yerel seçimler geçene kadar faiz artışlarına ara vermiş. Hele şu seçimler bir bitsin” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün gerçekleştirdiği ve TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın başkanlık ettiği ilk toplantıda, yüzde 45 olan politika faizini sabit tuttu. TCMB, böylece 9 ay sonra ilk defa faiz artışına gitmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe, Merkez Bankası’nın faiz kararını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Karatepe’nin açıklaması şöyle: “Bugünkü kararı ve yapılan açıklamadan benim anladığım şu: Merkez Bankası yerel seçimler geçene kadar faiz artışlarına ara vermiş. Hele şu seçimler bir bitsin.”

Yalçın Karatepe kimdir?

1964 yılında Malatya’da doğdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden 1986 yılında mezun oldu. New Orleans Üniversitesi’nde finans alanında doktora eğitimini tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi (Prof. Dr.) olarak çalışıyor. 2012-2015 yılları arasında Mülkiye’de dekanlık yapmıştır.

Farklı televizyon kanallarında ekonomi ve siyaset konulu programlara konuk olarak katılmaktadır.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Bilim Kültür Sanat Platformu Üyesi seçildi.

Merkez Bankası, yüzde 45 olan politika faizini sabit tuttu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir