UNRWA: Haziran’da 86 planlı yardımdan 42’si Gazze’ye ulaştı

UNRWA: Haziran’da 86 planlı yardımdan 42’si Gazze’ye ulaştı

Birleşmiş Milletler’in Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’deki son gelişmelere ilişkin durum raporu yayımladı.

Raporda, 1-23 Haziran tarihleri ​​arasında yayınlanan 86 kişilik insani yardım girişinin sadece 42’sine izin verildiği, Gazze’deki sivillerin akut gıda güvenliği riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

UNRWA raporunda, “Erişim kısıtlamaları Gazze genelinde temel insani yardım ve hizmetlerin ulaştırılmasını ciddi şekilde engellemeye devam etmektedir. 1-23 Haziran tarihleri ​​arasında, ek olayların gerçekleşmesi ya da planlandığı gibi gitmedi. Kuzey Gazze’ye planlanan 86 koordineli insani yardım görevinden 42’si (yüzde 49) İsrail makamları tarafından kolaylaştırılırken, geri kalan 44 misyonuna (yüzde 51) lojistik, kayıtlı veya güvenlik nedenleriyle erişim engellendi veya iptal edildi” denildi.

Nüfusun yüzde 96’sı gıda güvensizliği riski altında

UNRWA, Gazze’nin yüzde 96’sının akut gıda güvenliği riski altında olduğunu vurgulayarak, “Gazze’ye ilişkin son Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporu, beslenmesinin yüzde 96’sının kriz seviyelerinde veya daha yüksek akut gıda güvenliği ile karşı karşıya olduğunu ve Neredeyse yarım milyon insanın felaket koşullarında olduğu bildiriliyor. Yeni rapor, Mart ayındaki bir önceki raporla karşılaştırıldığında hafif bir iyileşmeye işaret ederken, bu iyileşmenin ağırlıklı olarak açıklığın ve kötü gücünün azalmasına yardımcı olan acil gıda ve beslenme hizmetlerindeki artıştan kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, çatışma devam ediyor ve insani yardımların kısıtlandığı süre boyunca yüksek bir kıtlık riski devam ediyor. UNRWA, yaklaşık 1,9 milyon kişinin bir veya paketini ulaştırarak Gazze Şeridi en büyük gıda sağlayıcılarından biri olmaya devam ediyor” hayatından faydalandı.

Dönüm noktası bir ziyaret 

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir