Tuncer Bakırhan: Bizim papatya falıyla kaybedecek vaktimiz yok

Tuncer Bakırhan: Bizim papatya falıyla kaybedecek vaktimiz yok

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan TBMM’de düzenlenen grup toplantısında konuştu. Gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Bakırhan, AK Parti ve CHP arasında süren normalleşme görüşmelerine tepki gösterdi.

AK Parti ve CHP arasında devam eden normalleşme görüşmelerine ilişkin konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Yumuşama mı var, normalleşme mi var bir müsamere oynanıyor. Buna başta muhalefet partisi olmak üzere bir son verilmeli. Ne yumuşama var ne normalleşme. Bizim papatya falıyla kaybedecek vaktimiz yok” dedi.

Bakırhan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Anız yangın diyerek köylüleri suçlamaya, DEDAŞ’ı aklamaya çalışıyorlar”

Anız yangın diyerek köylüleri suçlamaya, DEDAŞ’ı aklamaya çalışıyorlar. Hükümet 10 tane gece görüşlü helikopter alındığını müjdelemişti. Ama bunların hiçbiri Kürt illerinde bölgede yok. Kürt illerinde İHA’lar, SİHA’lar, F-16’lar var. Alın size düşmanlık, alın size ikili hukuk.

Kayyım atamak için hazır bekliyorlar. Bölge yanarken 15 canımızı kaybederken orada değillerdi, tek bir adım atmadılar. Bir an önce yangının olduğu yerler afet bölgesi ilan edilmeli. Bu talep, rica değil, sorumluluk, zorunluluktur. Yangından zarar görenlerin mağduriyetleri giderilmeli.

Partili Cumhurbaşkanı, bu ülkenin 15 canı yaşamını yitirirken tek bir söz bile söylemedi. Birçok siyasi partinin lideri de bilerek ve isteyerek sessiz kaldılar. Arpanın, buğdayın milliyeti yok, hepsi aynı fabrikada işleniyor. İnsana düşmanlık yapıyorsunuz, ürüne düşmanlık yapmayın. Sessiz kalmak onaylamaktır, bu halk bu sessizliği unutmayacak.

Sosyal medyada yangından sonra yapılan paylaşımlarda ‘oh olsun’ diyebiliyorlar. Ülkenin bir bölgesinde birilerinin yaşadığı acılara oh çeken bir toplumla karşı karşıyayız. Bu alçak sürüsüne tek bir soruşturma dahi açılmadı. Bunları da unutmayacağız. Bizim acılarımızla, gözyaşlarımızla dalga geçtikleri sürece iflah olmayacaklar. Devlet orada yok ama biz varız. Yaraları sarmak için elimizden geleni yapacağız.

“Hakkari’de 1 ayda 100 esnaf kepenk kapattı”

Bize uygulanan bu zulümden dolayı Türkiye yoksulluk içindedir. Bu zulüm ortadan kalkmadığı sürece açlık, yoksulluk devam edecek. Yaşadığımız bu yoksulluğun tek bir sorumlusu var; AKP-MHP iktidarı. 22 yıldır ‘ekonomi düzelecek’ diyorlar. Hiçbir şey düzelmedi, bizimle alay ediyorlar. AKP’nin 22 yıllık iktidarı döneminde 13 milyon icra dosyası var, bu bir dünya rekoru. İnsanlar alıyor ödeyemiyor, borçlanıyor ödeyemiyor. Böyle bir ülkede hala bakanlar ‘ekonomiyi düzelteceğiz’ diyor. Kasayı doldurmak için trafikte insanlara pusu kuruyorlar. Kurdukları pusuyla 1 yılda 5 kat fazla trafik cezası kestiler. Pusuyla halkın elindekini, cebindekini almaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Pusu kuruyor ama aynı yerde sürekli kaza olan yolları onarmıyor. Hakkari’de 1 ayda 100 esnaf kepenk kapattı. Edirne’deki esnaf feryat ediyor, asgari ücretli, emekli geçinemiyor. Okula gitmesi gereken çocuklar tarlaya, inşaata gidiyor. Artık insanlar beslenemiyor, çocukların boyu bile uzamıyor. Bu iktidarın üzerinde yoksullaşan halkın ahı var. 1 bardak suyun maliyeti 1 liradan fazla. Ülkeyi ‘sudan ucuz’ diyemeyeceğimiz hale getirdiler.

25 milyon insan yardım almadan yaşayamıyor. Her şeye 6 ayda zam üstüne zam geldi ama asgari ücrete zam yok. 17 bin lirayla bir aile nasıl geçinir, bari formülünü söylesinler.

Yeni vergi paketi

Vergide reform paketi dedikleri şey bir ‘kazık’ paketi. Her şeyden vergi alacaklar. Şimdi gözlerini lokantada çalışan emekçinin bahşişine dikti. Saray iktidarı motokuryelerden nasıl vergi alacağını tartışıyor. Yarın aldığımız nefesten de vergi alırlar.

  • Artan oranlı servet vergisi çıkarsınlar; çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alsınlar.
  • Vergi kıyaklarına son verilsin. Türkiye’de toplam 44 şirket var ve bunlardan tek kuruş vergi alınmıyor. Ama motokuryeden vergi alarak ekonomiyi düzeltecekler.
  • Kamuda israftan, lüksten vazgeçin. Onlar kamudan eekçilerin servilerini yasaklamayı anlıyorlar. Jetleri Audileri, Mercedes’leri anlamıyorlar.
  • Savaşa, saraya, sermayeye kaynak aktarmayı bırakın.

Bunları yaparsanız asgari ücret en az 33 bin TL olur. Emekli maaşlarına zam yaparız, ihtiyaç sahibi ailelere destek yaparız. Ama tenezzül edip bizi dinlemiyorlar. Batan enkazın altında emekçiler kalsın diyorlar. Ama biz kalmayacağız bu zulmün altında, itiraz ediyoruz.

Normalleşme yanıtı

Tuncer Bakırhan son olarak; “Yumuşama mı var, normalleşme mi var bir müsamere oynanıyor. Buna başta muhalefet partisi olmak üzere bir son verilmeli. Ne yumuşama var ne normalleşme. Kobanê davasında verilen yol belli. Bir heyet gönderelim Mehmet Şimşek’le görüşsün ekonomi düzelsin. Yahu neyi düzelteceksiniz. Bizim papatya falıyla kaybedecek vaktimiz yok. Bu da ana muhalefet partisine gelsin.” ifadelerine yer verdi.

Vergi paketine gerek kalmadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir