Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş’in adresini “pankart asmak için” istemiş

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş’in adresini “pankart asmak için” istemiş

Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş savunmasında, Sinan Ateş’in adresini polis ve eski MİT görevlisinden istemesinin nedeni olarak “protesto amacıyla pankart asmak için” aldığını söyledi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın bugün görülen Sinan Ateş cinayeti davasından aktardığına göre Demirbaş, İstanbul’da Emre Yüksel ile gitmesinin nedeni olarak ise yılbaşı için gittiğini savundu.

Tolgahan Demirbaş, pankart asılması düşüncesinin Mersin’de Çağrı Ünel’e saldırı girişimi sırasında bir Ülkü Ocakları mensubunun ölümüne karşı yapmak istediklerini savundu. Bunun üzerine bir müşteki avukatı, “10 Mart’ta Mustafa Ensar Aykal’dan adres istediniz? Mersin’deki olay 15 Mart’ta yaşanıyor. Mersin’de Çağrı Ünel olayı henüz yaşanmamışken hangi pankartı hazırlamayı düşünüyorsunuz? 5 gün öncesinden yaşanmamış bir olayı pankart için adres sordunuz” diye sordu. Demirbaş ise “Ben onu hatırlayamıyorum. Bilirkişi raporu hatalıdır. Benim hatırladığım pankart asma olayı, bahsettiğim Mersin olayı ile ilgilidir” dedi. Demirbaş, “Pankart asılması ile avukat Ali Yücel’in ne ilgisi vardır?” sorusuna ise “Ben Ali Yücel’in kim olduğunu bilmiyorum. Bana plaka gelmiştir. Onu sorgulatmışımdır” diye konuştu.

“Olcay Kılavuz ile görüşmedim”

Tolgahan Demirbaş, cinayetten önce Olcay Kılavuz ile görüştüğünü hatırlamadığını belirterek, “Bu bilirkişi raporu hatalıdır, yalandır” iddiasında bulundu.

Avukatların bu yöndeki benzer sorularına ise Mahkeme Başkanı, izin vermeyerek “Biz o kişileri yargılamıyoruz. İddianamedeki sanıkları yargılamakla yetkiliyiz. Sizin merakınızı tatmin etmek gibi bir yetkimiz yok. Biz basına yansımış iddiaları araştırmıyoruz. Biz burada soruşturma yapmıyoruz, yargılama yapıyoruz” dedi.

Avukat Ali Yücel’in Demirbaş’a “Sizin, 10 Mart’ta Mustafa Ensar Aykal’ın Sinan Ateş’in adres bilgilerini atması üzerine “aynen reis onun ipini çekmişler” demekten kastınız nedir? İpini çeken kişiler kimdir?” sorusuna ise “İpini çeken eden yok. Böyle bir husus söz konusu değil. Ben böyle bir şeye hiçbir yerde şahit olmadım. Orada ipini çekmişlerden kastım, teşkilat ile bir bağının olmadığı, aforoz edildi anlamındadır” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir