Taksim’de Onur Yürüyüşüne engel

Taksim’de Onur Yürüyüşüne engel

22. İstanbul Onur Yürüyüşü dolayısıyla Taksim Meydanı ve çevresi polis barikatlarıyla çevrildi. Taksim’e çıkan çok sayıda yol trafiğe kapatılırken Metro İstanbul’un seferlerinde de değişikliğe gidildi. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, yürüyüşe katılacaklar için bir dizi öneri paylaştı.

LGBTİ+’lar, bu yıl da artan homofobiye ve nefrete dikkat çekmek için “Hatırlıyorum, sen de hatırlıyor musun?” temasıyla düzenlenen 22. İstanbul Onur Yürüyüşü kapsamında bugün Taksim’de bir araya gelecek.

Onur Yürüyüşü kapsamında polis ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’na çıkan sokakları bariyerlerle kapatmaya başladı.

Valilik bazı yolları trafiğe kapattı

İstanbul Valiliği, LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin bugün yapacaklarını açıkladıkları yürüyüşe yönelik açıklama yaptı.

Valilik, planlanan yürüyüş nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını bildirdi. Bu kapsamda Sıraselviler Caddesi Hocazade Sokak kesişiminden Taksim Meydan İstikametine, Taksim Meydan (büfeler önü) – İstiklal Caddesine bağlanan yol, Refik Saydam Caddesinden Asmalı Mescit Caddesine giriş-çıkış, Ensiz Sokak – İlk Belediye Caddesi kesişimi,  Balo Sokak- Turnacıbaşı Caddesi kesişimi, Sadri Alışık Sokak- Atıf Yılmaz Caddesi, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokaktan İstiklal Caddesine gidiş istikameti, Yeni Çarşı Caddesi -İstiklal Caddesi kesişimi, İstiklal Caddesi istikameti, Taksim Tünel girişinden İstiklal Caddesi istikameti ile Tak-ı Zafer Caddesi trafiğe kapatıldı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Çeşitli illegal grupların, sosyal medya platformlarından yaptığı çağrıyla 30.06.2024 Pazar Günü, Taksim – İstiklal Caddesi bölgesinde izinsiz protesto yürüyüşü ve basın açıklaması çağrısı yapıldığı görülmüştür. Valiliğimizce, bu izinsiz organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı alınmıştır” denildi.

Metro seferlerine Onur Yürüyüşü engeli

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada ise, “İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda bugün saat 10.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferine devam edecektir” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir