Suat Kılıç: Tasarruf tedbirleri kapsamında TÜİK kapatılsın

Suat Kılıç: Tasarruf tedbirleri kapsamında TÜİK kapatılsın

Suat Kılıç, “Maalesef Türkiye’de bu istatistikler ha yüzde 75, ha yüzde 45 diyen bir TÜİK başkanı tarafından idare edilmektedir. Anlaşılır bir durum değil. Ha yüzde 75 ha yüzde 40 dediğiniz yerde TÜİK ha var ha yok. Tasarruf tedbirleri kapsamında TÜİK kapatılsın o zaman.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Haftalık Olağan Merkez Karar Yürütme Kurulu Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Aynı senaryo bugün Gazze’de sahneleniyor’

Suat Kılıç, Srebrenitsa katliamının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “8 bin 372 sivil insan dünyanın gözleri önünde Sırplar tarafından katledildi. Birleşik Milletlerin gözleri önünde, ABD’nin gözleri önünde, medeniyetin beşiği olarak belirtilen Avrupa’nın Almanya’nın Fransa’nın İngiltere’nin gözleri önünde 8 bin 372 sivil hunharca katledildi. Aynı senaryo bugün Gazze’de sahneleniyor. Yine ABD gözcü, Birleşmiş Milletler sözcü, İngiltere, Almanya, Fransa başta olmak üzere bütün Avrupa Birliği üyesi ülkeler alkışçısı olarak Gazze’de benzer bir soykırımı tırmandırmaya devam ediyor. Gerek Srebrenitsa’da gerekse Gazze’de hayatını kaybeden masumlara Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Tüm zamanların en yüksek muhtaçlık endeksi’

‘Ülkemizin en öncelikli gündemi ekonomidir’ diyen Kılıç, 4 milyon 278 bin hanenin bugün Türkiye’de devlet ve belediyelerin yardımıyla geçimini sağladığını kaydederek şöyle konuştu:
“Her bir hanede ortalama beş kişi yaşadığını kabul edersek yaklaşık 20 milyon insanımız herhangi bir gelirden mahrum olma suretiyle, devletin, kamu kurumlarının, belediyelerin yardımlarıyla hayatını sürdürüyor. Bu tüm zamanların en yüksek rakamıdır. Tüm zamanların en yüksek muhtaçlık endeksidir. Dolayısıyla devleti, kamuyu, partileri ve toplumun bütün kesimlerini bu rakamları görmeye, doğru okumaya davet ediyoruz”

‘TÜİK ha var ha yok. Tasarruf tedbirleri kapsamında TÜİK kapatılsın o zaman’

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın ‘enflasyonun yüzde 75 olmasıyla yüzde 45 olması arasında bir fark yok’ açıklamasını eleştiren Kılıç,”TÜİK’in açıkladığı enflasyon yüzde 71.60, elektriğe gelen zam yüzde 38. En düşük emekli aylığına düşünülen zam yüzde 0, asgari ücret için düşünülen artış aynı şekilde yüzde 0. Maalesef Türkiye’de bu istatistikler ha yüzde 75, ha yüzde 45 diyen bir TÜİK başkanı tarafından idare edilmektedir. Arada 30 puanlık bir fark var. Anlaşılır bir durum değil. Bütün ekonomi yönetiminin hedefi 2025 yılında enflasyonu yüzde 40’ın altına indirmek değil midir? Ha yüzde 75 ha yüzde 40 dediğiniz yerde TÜİK ha var ha yok. Tasarruf tedbirleri kapsamında TÜİK kapatılsın o zaman.” dedi.

‘En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir’

Emekli aylıklarına zam yapılması konusunda da çağrıda bulunan Suat Kılıç, “Ekonomi yönetimini rakamları doğru okumaya davet ediyoruz. Türkiye’nin ekonomi gerçeklerini doğru bir gerçekten izlemeye davet ediyoruz. Halkın enflasyonunu görmek için halkın arasına girmek lazımdır. En düşük emekli aylığını yükseltmek çözüm değildir. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir. Diğer tüm emeklilerin maaşları orantılı olarak aşağıdan yukarıya doğru kademeli olarak yükseltilmelidir.” diye konuştu.

 

“Felsefî günlüklerim ve güldürdüklerim”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir