Sevin Çağlayan İYİ Parti’den istifa etti

Sevin Çağlayan İYİ Parti’den istifa etti

Meral Akşener’in “Çok çalışkan kızım benim” dediği İYİ Parti’nin kurucularından Sevin Çağlayan istifa etti.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyeliği, Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan milletvekili ve belediye başkan adayı olan Sevin Çağlayan istifa ettiğini duyurdu. İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Çağlayan, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Çağlayan’ın açıklaması şöyle: “Bu meşakkatli süreçte varımızı yoğumuzu döktüğümüz İYİ Parti’nin, ne yazık ki bütün çabalara rağmen; 2023 genel seçim süreci, ardından yapılan kongre, her şeye rağmen yarışa girdiğimiz 2024 yerel seçimleri ve yine akabinde gerçekleşen Kurultayla gerçekleşen yeni yapılanmanın pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar barındırdığını üzüntüyle takip ettik.

Bununla beraber Genel ve Yerel seçim süreçlerinde, ardından da yeni yapılanma sırasında ortaya atılan iddialar canımızı yakarken, bunlara cevap vermesi gerekenlerin sessizliği ve gereken tepkileri vermemeleri artık beni de yol ayrımına getirdi.

“Bardağı taşıran son damla”

Bardağı taşıran son damla da İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı, birçok iddiayı içinde barındıran ancak sebebi ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi oldu. Bu görüşmeye mevcut Parti yönetimi de net bir tavır koymadı.

Kısacası yol ayrımımın sebebi sadece bir kurultay ya da basit hatalar değildir. Uzun bir zamana yayılmış hatalar silsilesi ve erimedir.”

Akşener “Kızım benim” demişti

İYİ Parti’nin yerel seçimler öncesi ilçe belediye başkan adaylarını tanıttığı toplantıda, Çağlayan’ın Etimesgut yerine Yenimahalle’den aday gösterilmesi protesto edilmiş, tepkilere ilişkin konuşan Akşener ise “Sevin için bağırdı arkadaşlarımız, saygı duyarım. Sevin, çok çalışkan bir kızım benim. Sevin’e dedim ki, ‘Bazı yerlerde zorluğumuz var, şuraya aday olur musun?’ O da ‘Meral Abla, başüstüne’ dedi” ifadelerini kullanmıştı.

Koray Aydın İYİ Parti’den istifa etti

Derviş’i anmak ya da Türkiye’nin öğütücü gücünü görmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir