Sarıyer’de kiliseye saldırı: Bir kişi öldürüldü!

Sarıyer’de kiliseye saldırı: Bir kişi öldürüldü!

Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi’nde pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ayine katılan C.T.’nin maskeli iki kişi tarafından vurularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde, pazar ayini sırasında silahlı saldırı oldu. Maskeli iki kişi ayine katılan C.T.’ye silahlı saldırı düzenledi. C.T. olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı, operasyonlar sürüyor.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

İKİ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek “Olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” açıklamasında bulundu.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir