Rothschild ailesinin lideri “Lord Jacob Rothschild” hayatını kaybetti

Rothschild ailesinin lideri “Lord Jacob Rothschild” hayatını kaybetti

Dünyanın en zengin ailelerinden, Rothschild Ailesi’nin 4’üncü baronu Lord Jacob Rothschild vefat etti.

Rothschild ailesinin lideri olarak bilinen Jacob Rothschild’in 87 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi. Rothschild Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “İngiltere’de yaşamın birçok alanında derin bir fark oluşturan, iş adamı, girişimci, hayırsever ve kültürel lider Rothschild’in ölümünü duyurmaktan üzüntü duyuyoruz. Jacob Rothschild sıra dışı bir insandı. Onun kaybı birçok kişi tarafından hissedilecek” ifadesi kullanıldı. Rothschild’in dünya çapında en yakından en uzağa birçok davayı desteklediği belirtilen açıklamada, “Kendini, topluluklara, çevreye, eğitime ve hepsinden önemlisi sanata destek vermeye adamıştı. Ülkesine yaptığı örnek hizmet birçok kez takdir edilmişti” denildi.

“Çok sevilen bir arkadaş, baba ve büyükbaba”

Aile açıklamasında ayrıca Jacob Rothschild’ın ‘mükemmel bir finansçı, sanat ve kültürün savunucusu, sadık bir kamu görevlisi, Yahudi kültürüne yönelik çabalarının tutkulu bir destekçisi, çevreci, çok sevilen bir arkadaş, baba ve büyükbaba’ olduğunu da ifade etti.

Lord Jacob Rothschild kimdir?

Lord Jacob Rothschild, 29 Nisan 1936 tarihinde İngiltere’de dünyaya geldi. İngiltere’nin önde gelen eğitim kurumlarından olan Eton Koleji’nde ve sonra Paris’teki École Normale Supérieure’de eğitim gördü. Finansal kariyerine başlamadan önce, Britanya Ordusu’nda iki yıl boyunca görev yaptı.

1985 – 1991 yılları arasında İngiltere Ulusal Portre Galerisi’nin de mütevelli heyetinde yer alan Rothschild’ın ölümüne ilişkin İngiltere’nin eski kültür bakanı Ed Vaizey de açıklama yayımladı ve kendisini ‘ülkenin en büyük kültürel hayırseverlerden biri’ olarak tanımladı.

1936 yılında İngiltere’de doğan Rothschild, kariyerine 1963 yılında aile bankası NM Rothschild & Sons’ta başladı ve ardından oradan ayrılarak J Rothschild Assurance Group’un kurucu ortağı olmuştu.

Ünvanı oğlu Nathaniel Philip Rothschild’a geçecek

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası üyesi olarak 1991-1999 yıllarında görev yapan Rothschild, öldüğünde “4. Rothschild Baronu” unvanını taşıyordu.

Baron unvanını oğlu Nathaniel Philip Rothschild üstlenecek.

Rothschild ailesinin kökleri, 18. yüzyılda Frankfurt’a kadar uzanıyor. Ailenin adı aynı zamanda pek çok komplo teorilerinde de sık sık kullanılıyordu.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir