Özgür Özel: “Meclis karar alsın 2 ay sonra seçim olsun”

Özgür Özel: “Meclis karar alsın 2 ay sonra seçim olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, maaş zamlarının belli olmasının ardından bir kez daha erken seçim mesajı verdi.

Özel, “Meclisin bir karar alması durumunda seçimler yenilenebilir. Bu ne zaman olsun derseniz. Bizce yarın karar alalım, 2 ay sonra hemen seçim olsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı, eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Burada gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtlayan Özel, şunları söyledi:

Erken seçim tartışması

“Meclisin bir karar alması durumunda seçimler yenilenebilir. Bu ne zaman olsun derseniz. Bizce yarın karar alalım, 2 ay sonra hemen seçim olsun. Ama kendisinin yaptığı teknik değerlendirme ne kadar isabetliyse, yaptığı siyasi değerlendirme de o kadar isabetsizdir. Seçim yok diye, asgari ücrete zam yok, en düşük emekli maaşı 10 bin TL. AK Partili olsun MHP’li olsun tüm seçmenler, tüm emekliler, bütün asgari ücretliler, bütün çiftçiler ve esnaflar perişan durumda.

Seçim senesi, parayı bol bol dağıtıp seçim ekonomisi uygulayıp sonra 4 sene milleti ızdırap çektirmenin, nasıl savunulabilir bir tarafı var? Biz hesabımızı kitabımızı millete göre yapıyoruz. Seçim yok diye siz insanları geçinemez bir halde bıraktınız meselenin özü budur. Kendisiyle yaptığım görüşmede bu ana başlıkları söyledik. Atılması gereken adımları da söyledim. Bu adımlar atılırsa, ben söyledim 31 Mart seçim sonuçlarını gerekçe yapıp “Hadi seçim” demeyeceğim. Sizin gibi sorunluyu “Mehmet Şimşek” göstermek isterim ama ben de sizin yalancınızım, öyle yapıyordunuz. Her şeyin sorumlusu sensen bu konularda vatandaşın sesini duyman lazım. Sizin memleketten, Rize’den bağırdılar “Geçinemiyoruz” diye. Biz hesabımızı kitabımızı millet neye göre yapıyorsa ona göre yaparız kimse kusura bakmasın. Seçim ile ilgili başka başka gündemlerden bahsediyor da, CHP olsa sen haklısın ama bugün her yerde yoksulluk, işsizlik ve açlık konuşuluyorsa senin gündemi çalıştırmaya çalışman başka bir şey.

“Sinan Ateş suni gündem ise, yoksulluk işsizlik suni gündem ise, nedir senin gündemin?”

Biz, bütün CHP süreci takip ediyoruz ama siz o çığlığı duymuyorsunuz. Başkent’in ortasında bir ülkü ocaklarının önceki genel başkanının cinayeti siyaseten duruyor, ortağın ellemedi diye ellemiyorsun. Sinan Ateş suni gündem ise, yoksulluk işsizlik suni gündem ise, nedir senin gündemin? Bana bir onu söyle. Söyle senin gündemini konuşalım. Biz vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Üslubumuzu bozmayız, hakaret etmeyiz. Normali şudur, vatandaşın gündemi neyse benim gündemim de o. Ben vatandaşın kavgasını vericem.

Haziran ayı enflasyon rakamları değerlendirmesi

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı, değerlendirmeniz nedir?

Tayyip Bey’i üzmeyen istatistik kurumunun verilerine dahi asgari ücret şu ana kadar 3 bin 850 TL erimiş durumda. Yarından itbaren düşecek diyorlar. Sanki petrol bulundu, altın bulundu da düşecek. Geçen sene bu sıralarda öyle bir saçmaladınız ki aylık enflasyon çok yüksekti, bu ay enflasyon yine yüksek ama baz etkisiyle gelecek aydan itibaren birqaz düşüş görünecek. Bununla vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Geçen seneki Ağustos verisi çok daha yüksekti bu sene Ağustos biraz daha düşük gelecek diye enflasyon süreci başladı. Vatandaş enflasyon artı olduğu müddetçe hayat pahalılığı artıyor demektir. Fiyatların düşmesi için eksi enflasyon lazım. Yüzde 12’lerdeki enflasyonu sırf seçimde güven endeksi artsın diye olmadık saçmalıklarla yüzde 80’lere kadar getirdiniz. Bugün Türkiye, AK Parti’nin kıl payı dahi olsa bir seçim daha kazanmanın bedelini ödüyor. Enflasyon ile ilgili alınması gereken gerçek tedbirler yerine suya sabuna dokunmayan ve dönüp sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Bunun cezasını da ceremesini de siyaseten Cumhur İttifakı çekecek.

Fransa’da da aşırı sağ mı kazanacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir