Özgür Özel, Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti

Özgür Özel, Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da Bakanlığın önünde ‘adalet nöbeti’ tutan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

Özgür Özel’e CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu eşlik etti.

“Kürtçe bilmiyorum ama tercüme etmeseniz de derdini anlıyorum”

Ziyaret sırasında açıklama yapan Özel, “Konuştuğu dili, Kürtçeyi bilmiyorum. Ama hiç tercüme etmeseniz de ne dediğini çok iyi biliyorum. Kendi annemin gözünden akmış gibi hissediyorum. O gün orada yaşananlar, hastanede yaşananlar bu isyanın en haklı sebebi. Herkesin gözünün önünde olan katliama devlet gözünü yumamazdı. Ama malesef devletin gözünü yumdular. Biz haklı mücadelesinde yanındayız. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim” ifadelerini kullandı.

“Eşim hastanede yangın söndürme tüpleriyle öldürüldü”

Özgür Özel’le konuşan Emine Şenyaşar, “Çocuklarım gitti, perişan olduk. Bu faşizmle olmaz. 6-7 yıl oldu, çocuğum hapiste. Oğlumun bir suçu yok, oğlumun bırakılmasını istiyorum. Hastaneyi kan gölüne çevirdiler, sonra da boyadılar, delilleri o gece yok ettiler. Eşim hastanede yangın söndürme tüpleriyle öldürüldü, kurşun izi yoktu. Bu ne zulümdür” diye konuştu.
Emine Şenyaşar, saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatmıştı. Şenyaşar ailesi Urfa’daki adalet nöbetini Ankara’da bulunan Adalet Bakanlığının önüne taşımıştı.

Asgari ücret artırılmalı mı?

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir