Özgür Karabat’tan Mehmet Şimşek’e “başardık” yanıtı: Başardığı tek şey halkı daha da yoksullaştırmak

Özgür Karabat’tan Mehmet Şimşek’e “başardık” yanıtı: Başardığı tek şey halkı daha da yoksullaştırmak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Türkiye’nin FATF’ın gri listesinden çıkışına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “başardık” paylaşımına yanıt verdi. Karabat, “Mehmet Şimşek’in başardığı tek şey halkı daha da yoksullaştırmak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, konuyla ilgili sosyal medya X’ten şu paylaşımda bulundu:

VATANDAŞIN ÜZERİNDEKİ GRİ BULUTLAR BİTMİYOR

Türkiye kağıt üstünde gri listeden çıktı, vatandaşın üzerindeki gri bulutlar ise bitmiyor. Enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete ara zam yapılmadı. Emeklilere refah payı verilmedi. Öğretmenlerin içtiği çaya dahi karışıldı. Peki, karşılığında ne yapıldı? Elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 38 zam! Vatandaşlar zaten ay sonunu zor getiriyor. Hem elektrik faturaları artacak hem de enerji maliyeti artan ürünlere zam üstüne zam yapılacak.

BAŞARDIĞI TEK ŞEY HALKI DAHA DA YOKSULLAŞTIRMAK

Singapur’dan “Başardık” diye tweet atan Mehmet Şimşek’in başardığı tek şey halkı daha da yoksullaştırmak. Havaların çok sıcak olduğu klimaların çalıştığı bir dönemde elektriğe bu denli zam kabul edilemez. Barınma, sağlık, eğitim, gıda, ısınma ve serinleme vatandaş için haktır! Bu hakları AKP her alanda gasp ediyor. Özelleştirilen enerji sektöründe şirketler kâr etsin diye yüzde 38 zam yapıldı. İşte böyle vatandaştan bazı şirketlere servet transferi yapılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü’nün bugünkü basın toplantısı öncesinde “başardık” şeklindeki sosyal medya paylaşımı ile Türkiye’nin “gri liste”den çıktığını duyurmuştu.

FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle Türkiye’yi 21 Ekim 2021 yılında ”gri liste”ye almıştı ve Türkiye yaklaşık 3 yıldır bu listede yer alıyordu.

Mehmet Şimşek “Başardık” diyerek gri listeden çıkışı duyurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir