Netanyahu ve Biden’dan UCM açıklaması: Rezalet

Netanyahu ve Biden’dan UCM açıklaması: Rezalet

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan’ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant için ödeme yapma emrini ‘rezalet’ olarak değerlendirdi.

ABD Başkanı Biden, yaptığı incelemede, “UCM savcısının İsrailli liderleri hakkında suçlama emrini çıkarmak için yaptığı başvuruyu rezalettir. Açıkça, sadece ödememe izin verin, savcı ne isterse versin, İsrail ile Hamas arasında hiçbir denklik yoktur. Güvenliğine yönelik tehditlere karşı her zaman İsrail’in yanında yer alamazsınız” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise Khan’ın başvurusunun bir ‘adalet rezaleti’ olduğu belirtti. Netanyahu, “UCM savcısı Karim Khan’ın İsrail’in demokratik olarak seçilmiş başkanlık hakkında tasfiye emrini ortadan kaldırma yönündeki çirkin kararı, tarihi biçimleri bir rezalettir. Bu karar uluslararası mahkemeye kadar sürecek olan bir zarar damgasını vuracaktır. Ne büyük bir adalet rezaleti. Ne büyük bir rezalet. Savcının bana ve İsrail Savunma Bakanlığına yönelik saçma sapan suçlamaları, İsrail’in temel meşru müdafaa para yatırma girişiminden ibarettir. Sizi bir bilgiyi temin ederim ki bu girişim tamamen bozulmaya devam edecektir” diye konuştu.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir