Naci Görür’den Hakkari uyarısı: 6 Şubat’tan sonra çok sıkıştı

Naci Görür’den Hakkari uyarısı: 6 Şubat’tan sonra çok sıkıştı

Prof. Dr. Naci Görür, bu sabah Hakkari’de meydana gelen depremi değerlendirdi. Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağına dikkat çeken Görür, “Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı” dedi.

Hakkari’de sabah saatlerinde meydana gelen Hakkari depremine ilişkin uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Maraş depremlerini hatırlatarak “Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı” uyarısında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Hakkari’nin Yüksekova ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 5,74 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

“GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Maraş depremlerini hatırlatarak uyarıda bulundu. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Görür, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sabah Hakkari, Oğul’da 4,5 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde. Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı.”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de şubat ayı başında meydana gelen deprem sonrası, Bitlis-Zagros fay hattına dikkat çekmişti.

Görür, bu kuşakta stres birikmesi olduğu uyarısında bulunarak “Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı’nın üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir