Müsavat Dervişoğlu, “sığınmacı mutabakatı” çağrısı yaptı

Müsavat Dervişoğlu, “sığınmacı mutabakatı” çağrısı yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasi partilere ‘sığınmacı mutabakatı’ çağrısında bulundu. Dervişoğlu, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Milletin itirazlarına kulak vermek zamanıdır. Şimdi devletin, acil eylem zamanıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Madımak katliamında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyleyen Dervişoğlu, “Cumhuriyet her bir vatandaşımızı, milletimizin şerefli bir mensubu olarak eşitler. Dinimiz, mezhebimiz, kökenimiz ve rengimiz ne olursa olsun; milletine, devletine ve yasalara bağlı herkes kanun önünde eşittir. Bu bakımdan Madımak’ta saldırıya uğrayan yalnız Alevi vatandaşlarımız değil, Cumhuriyet’in bizatihi kendisidir. Bu elim olayın yıldönümünde, insanlarımızı katleden hain ve melun zihniyeti lanetliyor, benzer olayların bir daha yaşanmaması için etnik, dini, mezhepsel ve yahut sınıfsal gerilim üzerinden siyaset yapmakta ısrar edenleri uyarıyor, tarihten ders çıkarmaya davet ediyorum. Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Bizi ilgilendiren ayrılıklarımız değil, müştereklerimizdir. Bu cennet vatan hepimizindir ve öyle kalmaya da devam edecektir” dedi.

“Bıçak kemiğe dayanmıştır”

Siyasi partilere ‘sığınmacı mutabakatı’ çağrısı yapan Dervişoğlu, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Milletin itirazlarına kulak vermek zamanıdır. Şimdi devletin, acil eylem zamanıdır. Bizim çağrımız da tam olarak budur.” diyen Dervişoğlu, 6 maddede yapılması gerekenleri anlattı. Dervişoğlu, “İYİ Parti olarak önerdiğimiz ve gecikmeden hayata geçirilmesi gereken adımlarla tüm siyasi partileri bir milli mutabakat zeminine davet eden çağrımız; başta hükümet yetkilileri tarafından ciddiye alınmalıdır. Bu birliktelik, Türkiye’nin gerçek kurucu unsurlarını, aynı ruh ve kararlılıkla, yüz yıl sonra bir kez daha aynı demirin tavında birbirine perçinleyerek Türk milletini eşsiz bir yere taşıyacaktır. 21. yüzyılın mevcut ve potansiyel sorunları karşısında, onu çözümün tek adresi ve mimarı yapacak, gerçek bir milli mutabakat zemini yaratılacak, milli bir sinerji oluşturulacaktır. Ayrıca bu sayede, saray idaresi içerisinde, sayılarının hiç de azımsanmayacak miktarda olduğunu bildiğimiz, ekonomik, ideolojik, etnik veya kültürel sebeplerle söz konusu yıkım projesine ortak olanlar da by pass edilecektir. Yani saray hainlerden arındırılacaktır. Aksi halde milli egemenlik meselesi haline gelen bu sorun, daha vahim olayların öncüsü, daha büyük yangınların rüzgarı olacaktır” diye konuştu.

Dervişoğlu hükümete seslendi

Kayseri’de yaşanan sığınmacı gerginliği üzerinden iktidara seslenen Dervişoğlu, “Zaman daralmaktadır. Siz çözümü görmezden geldikçe, yani sığınmacı ve kaçakları ülkelerine göndermeyi reddettikçe, Türk halkı kendi çözümünü bulmaya çalışacaktır. Siz çözüme ayak direttikçe, şiddeti çözüm olarak sunanlar da olacaktır. Ve yıllardır yürüttüğünüz yanlış politikaların bedelini; sadece çoluk çocuk, sadece vatandaşlarımız, sadece masumlar ödeyecektir. Sizleri buradan uyarıyorum. Çözüme direnmeyin! Çözümsüzlüğü teşvik etmeyin! Kendi acziyetinizi, devlete mal etmeyin! İdeolojik hezeyanlarınızın ve mezhepçi saplantılarınızın yenilgisini Türk milletine mal etmeye çalışmayın” dedi.

Fransa’da da aşırı sağ mı kazanacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir