Murat Ongun: TRT, İBB reklamlarını parasıyla dahi yayınlamıyor

Murat Ongun: TRT, İBB reklamlarını parasıyla dahi yayınlamıyor

İmamoğlu’nun danışmanı, AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un konuşmalarını canlı yayınlayan TRT’ye tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun TRT’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin reklamlarını para ile dahi yayınlamadığını açıkladı.

Murat Ongun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada AK Parti’nin adayı Murat Kurum’un lansmanının devlet kanalı TRT’den kesintisiz yayınlanmasını eleştirdi. İmamoğlu hiçbir etkinliğinin TRT’den canlı yayınlanmadığını hatırlattı.

Ongun ayrıca TRT’nin para ile dahi İBB’nin reklamlarını yayınlamadığını söyledi:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, TRT’de 5 yıldır şöyle bir anı bile olmadı. Dahası da var. TRT’nin tüm kanalları, İBB reklamlarını parasıyla dahi yayınlamıyor. İstanbullular bu adaletsizliğe bir kez daha DUR diyecek.”

Murat Kurum’un projelerini ve hedeflerini açıkladığı toplantı Anadolu Ajansı (AA) ve TRT tarafından canlı verildi. Söz konusu iki devlet kurumu CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nuysa ‘es geçmişti.’

Adaylığı 7 Ocak’ta duyurulan Kurum, proje ve hedeflerini bugün düzenlediği tanıtım toplantısında açıkladı.

Toplantı TRT Haber ve Anadolu Ajansı’nın ‘son dakika’ hesabı AA Canlı tarafından canlı olarak verildi. AA, aynı zamanda Murat Kurum’un açıklamalarını ‘son dakika’ olarak da geçti.

Kurum’un adaylığının duyurulmasından iki gün önce İmamoğlu, aday tanıtım toplantısı düzenlemişti. Söz konusu toplantı AA veya TRT tarafından canlı geçilmemişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir