Mühendisler İstanbul’da temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor

Mühendisler İstanbul’da temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor
Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi, “İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması-2023” raporu kamuoyu ile paylaşıldı.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi, “İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması-2024” raporu kamuoyu ile paylaşıldı.

Raporda mühendislerin yüzde 26,1’i barınma, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlandığının altı çizildi.

MMO İstanbul Şubesi, “Mühendisin Gücü, Geleceğin Gücü” vizyonuyla mevcut durumu analiz etmek üzere yapılan “İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması – 2024” raporu tamamlandı. 1121 çalışan mühendis, 405 emekli, 95 iş arayan mühendis ve 89 mühendislik öğrencisi olmak üzere toplam 1710 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması – 2024” raporu MMO İstanbul Şubesi’nde düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

Mühendislik eğitiminde kalite düştü

Rapora göre, İstanbul’dan ayrılıp farklı bir şehre veya farklı bir ülkeye taşınmak isteyenlerin oranı yüzde 55 iken, 18-31 yaş arası katılımcılarda bu oran yüzde 67,94’a yükseliyor. Raporda ayrıca üniversitelerin sayısal artışın verilen eğitimdeki kaliteye yansımadığı kaydedildi. Pek çok üniversitede ise öğretim görevlisi, laboratuvar eksiği olması gibi durumlarda raporda yer almıştır.

Raporun tamamını okumak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir