Memleket Partisi, 79 seçim çevresi için adaylarını tanıttı

Memleket Partisi, 79 seçim çevresi için adaylarını tanıttı

Memleket Partisi, 79 seçim çevresinde belediye başkan adayı açıkladı. Memleket Partisi, bugün Ankara’da bir otelde düzenlenen toplantıyla 79 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıkladı. Toplantıda, 11 büyükşehir, 7 il ve 61 ilçe için adaylar tanıtıldı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Merkez Bankası’nın Başkan Yardımcısı ne diyor: ‘Politika faiziyle enflasyonun bağı kopmuştur’ diyor. Yani diyor ki ‘Recep Tayyip Erdoğan, damat, Nebati; siz bunu bozdunuz, bağı kopardınız. Biz bunu yeniden kuruyoruz şimdi’ diyor. Adalet, vicdan ve Anayasa arasındaki bağ kopmuştur. Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı, ‘AYM’nin kararlarına uyun’ diye bağırıyor, çıldırıyor. Bir ülkede AYM Başkanı, ‘AYM’nin kararlarına uyun’ diye çırpınıyorsa o ülkede ekmek ucuz olmaz, süt ucuz olmaz, çocuklar süt içemez, o ülkede emekliler geçinemez. O ülkede üretim olmaz, çiftçi üretemez; gençlerde umut, mahkemelerde adalet olmaz. Yargıtay ve AYM arasındaki bağ kopmuştur. Bu kopuş sıradan bir kopuş değildir. Bu kopuş anayasal düzenin ortadan kalkmasıdır” dedi.

Burada konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, şunları söyledi:

“Hazine yardımına, belediye yardımlarına karşı, koca yürekli üyelerimizden yardım istiyorum”

İnce partilerin hazineden aldığı bütçe için şu sözleri söyledi: “Mart sonunda bir seçim yaşayacağız. Bazıları bu seçime milyonlarca, trilyonlarca hazine yardımıyla girecek. Bavul bavul hazineden paralar gelecek. Devletin imkanlarıyla kampanya yapacaklar. Bazıları da belediyenin imkanlarıyla yapacak. Biz de Memleket Partisi olarak koca yürekli üyelerimizle yapacağız. O koca yürekli üyelere, belediye başkan adaylarına sesleniyorum: Size verecek bir lira paramız yok Genel Merkez’den. Hatta bugün sizden bir isteğim var, belediye başkan adayları Genel Merkezimize bağışta bulunsunlar gönüllü, ister bir lira ister bin lira. Üyelerimizden de bunu istiyorum. Hazine yardımına, belediye yardımlarına karşı, koca yürekli üyelerimizden yardım istiyorum.”

İnce: “İlk kez seçim tehdidi gördük”

Muharrem İnc; “Seçim dönemi kampanya, seçim şarkısı, miting, afiş, şölen, şenlik demektir. Kırk yıldır siyasette bunu böyle bilirdik. İlk kez seçim tehdidi gördük. Cumhurbaşkanı Hatay’a gitti, ‘Belediyeyi bize vermezseniz hizmet alamazsınız’ dedi. Seçim şarkısını, seçim mitingini biliyorduk ama seçim tehdidini de görmüş olduk. O söz söylenmez. Yaralıya, acılı insana o söz söylenmez. Hataylıya hiç söylenmez. Bir yerde söylenmez, nerede söylenmez derseniz, Hatay’da söylenmez. Yerle bir olmuş bir şehir… Gittiğimizde yatamıyoruz, Gaziantep’de kalıyoruz, sabah geliyoruz, yatacak yer yok. Utanma duygusu kalktı mı böyle olur işte. Tuz kokunca çaresizlik kalır. Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekle bağı kopmuştur. Ayakta durduğuna bakmayın, onu ayakta tutan hırsıdır. Nezaket bitmiştir, insanlık bitmiştir, demokratik tavır bitmiştir; hırsıyla ayakta durmaktadır.” diyerek cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı konuşmayı eleştirdi.

“Adalet, vicdan ve Anayasa arasındaki bağ kopmuştur”

İnce yaptığı açıklamada; “Merkez Bankası’nın Başkan Yardımıcısı ne diyor: ‘Politika faiziyle enflasyonun bağı kopmuştur’ diyor. Yani diyor ki ‘Recep Tayyip Erdoğan, damat, Nebati; siz bunu bozdunuz, bağı kopardınız. Biz bunu yeniden kuruyoruz şimdi’ diyor. Adalet, vicdan ve Anayasa arasındaki bağ kopmuştur. Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı, ‘AYM’nin kararlarına uyun’ diye bağırıyor, çıldırıyor. Bir ülkede AYM Başkanı, ‘AYM’nin kararlarına uyun’ diye çırpınıyorsa o ülkede ekmek ucuz olmaz, süt ucuz olmaz, çocuklar süt içemez, o ülkede emekliler geçinemez. O ülkede üretim olmaz, çiftçi üretemez; gençlerde umut, mahkemelerde adalet olmaz. Yargıtay ve AYM arasındaki bağ kopmuştur. Bu kopuş sıradan bir kopuş değildir. Bu kopuş anayasal düzenin ortadan kalkmasıdır. Atamaların liyakatle bağı kopmuştur. Her parti için böyledir bu. Sadece AKP için değil. CHP’ye bakın, partisinin genel sekreterine Esenyurt’u veremiyor. Öbür genel sekreterine Beykoz’u veremiyor. Ama avukatına 30 yaşında Çankaya’yı veriyor. Arpalık çünkü her yer artık. Adalet yok, vicdan yok, liyakat yok… Çürümüşlük, tepeden tırnağa herkesi etkiliyor.” diyerek hem iktidarın hem de muhalefetin politikalarına tepki gösterdi.

“Memleket Partisi olarak biz bu ülkenin üçüncü yoluyuz”

İnce kendi partisini yerel seçimlerde kendi partisini işaret ederek; “Biz diyoruz ki Memleket Partisi olarak biz bu ülkenin üçüncü yoluyuz. Bu üçüncü yolu Memleket Partisi olarak bu seçimlerde göstermeye çalışacağız. 3A belediyeciliği diyoruz biz. Yani akıl, adalet, ahlak diyoruz. 3D belediyeciliği diyoruz: dürüst, denetlenen ve demokrat belediye diyoruz. Dirençli kentler öneriyoruz. Mavi-yeşil belediyecilik diyoruz. Kent yoksulluğuyla mücadele edeceğiz diyoruz. Yapay zekayı öncelikli hale getireceğiz diyoruz. Rant değil, memleket belediyeciliği diyoruz. Engelsiz, eşitlikçi, erişilebilir belediye diyoruz. Yerel kalkınmayı önemsiyoruz. Kültür-sanat ve tarihi önceleyen belediyeciliği öneriyoruz. Bugün sizlere arkadaşlarımı tanıtacağım. Haftaya cumartesi günü de İstanbul Büyükşehir Adayımız ile ilçelerini İstanbul’da tanıtacağım.” ifadelerine yer verdi.

Memleket Partisi’nin 79 seçim çevresinde açıkladığı adaylar

Adana-Büyükşehir, Ethem Eke. Adana-Karaisalı, Mehmet Ariç. Adana-Karataş, Sertan Kol. Adana-Pozantı, Muhammed Enes Çıkat. Adana-Seyhan, Nevzat Toplukafa. Adana-Yumurtalık, Özgür Tekin.

Adıyaman, Prof. Dr. Ahmet Özalp.

Ankara-Büyükşehir, Zafer Burak Hasar. Ankara-Akyurt, Deniz Gökkaya. Ankara-Altındağ, Aynur Arslaner. Ankara-Ayaş, Burak Özkorul. Ankara-Bala, Umut Orbey. Ankara-Çamlıdere, Handan Türkoğlu. Ankara-Çankaya, Veli Özçelik. Ankara-Çubuk, Serkan Kantaş. Ankara-Etimesgut, Ömer Özdoğan. Ankara-Evren, Samed Esen. Ankara-Gölbaşı, Hüseyin Sarıaslan. Ankara-Haymana, Burak Küçük. Ankara-Kahramankazan, Lerzan Sencer Tiryakioğlu. Ankara-Kalecik, Ahmet Dönmez. Ankara-Keçiören, Turgay Cabar. Ankara-Kızılcahamam, Orhan Şimşek. Ankara-Nallıhan, Mert Kaya. Ankara-Polatlı, Özkan Çelik. Ankara-Pursaklar, Murat Aslandoğdu. Ankara-Sincan, Ziya Kirzuk. Ankara-Şereflikoçhisar, Mahmut Celal Ünsal.

Antalya-Konyaaltı, Onur Duruk.

Bursa-Büyükşehir, Ruşen Sever. Bursa-Gemlik, Nazan Bozan. Bursa-İnegöl, Yasemin Soydan. Bursa-Karacabey. Buket Saribal. Bursa-Mustafakemalpaşa, Burak Gökmen. Bursa-Osmangazi, Ahmet Atalay. Bursa-Yıldırım, İlker Kılıç.

Çanakkale, Atalay Seçkin. Çanakkale-Ayvacık, Burak Gürel.
Denizli-Büyükşehir, Mustafa Çağlayan. Denizli-Acıpayam, Ali Sefa Tutmaz. Denizli-Bekilli, Mesut Gömceli. Denizli-Merkezefendi, Haydar Volkan Haytaoğlu.

Edirne, Çiğdem Bora.

Eskişehir-Günyüzü, Mehmet Kurt. Eskişehir-Odunpazarı, Alihan Göçmen. Eskişehir-Sarıcakaya, İlker Akbaş. Eskişehir-Tepebaşı, Enes Erdönmez.

Gaziantep-Şahinbey, Halil İbrahim Çıbık. Gaziantep-Şehitkamil, Ercan Akyosun.

Giresun, Suat Öndaş.

İstanbul-Arnavutköy, Ruhi Tuncel. İstanbul-Ataşehir, Reşat Şahin Öztürk. İstanbul-Avcılar, Çiğdem Eriş.

İzmir-Buca, Gülderen Özafacan Zeğerek. İzmir-Güzelbahçe, Yaşar Üremiş.

Kahramanmaraş-Büyükşehir, Cuma Akpınar.
Kastamonu, Ayten Urganioğlu. Kastamonu-Cide, Selahattin Baygın.

Kayseri-Büyükşehir, Deniz Coşkun.

Kırklareli, Aslı Eligüzel. Kırklareli-Lüleburgaz, İdil Özkan.

Kocaeli-Büyükşehir, Ünal Karasağız. Kocaeli-Derince, Yaşar Aka. Kocaeli-Gebze, Musa Ertürk. Kocaeli-Gölcük, Mehmet Bali. İzmit, Timur Duman.

Manisa-Büyükşehir, Gülnur Efe. Manisa-Turgutlu, Selahattin Taş.

Osmaniye, Bekir Levent Ersoylu.

Ordu-Korgan, Cengiz Bölek.

Rize, Esnaf Atilla Kayhan.

Samsun-Büyükşehir, Seyit Ahmet Koçak. Samsun-Atakum, Hasan Maraz. Samsun-Terme, Fatih Kanca.

Tekirdağ-Büyükşehir, Barış Tunca. Tekirdağ-Ergene, Levent Filizli. Tekirdağ-Marmaraereğlisi, Mithat Soylu. Tekirdağ-Süleymanpaşa, Harun Eligüzel.

Van-Büyükşehir, Ali Ertuğrul Aybay

CHP’den yanıt: İnce ilkesel durmuyor, İzmir’den ilçe belediyesi istedi

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir