Mehmet Şimşek’ten TÜSİAD Başkanına: Eleştirilere açığız

Mehmet Şimşek’ten TÜSİAD Başkanına: Eleştirilere açığız

Mehmet Şimşek, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın pek çok alanda iktidarı eleştiren konuşmasına, “Eleştiriye açığız. Yapıcıysa rehber niteliğindedir, ufuk açıcıdır. Sadece İdeolojik saplantılarla yapılan eleştirilere açık değiliz” yanıtını verdi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başkan Orhan Aydın ve Dernek yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Orhan Aydın konuşmasında Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinden yeni eğitim müfredatına, hukuk ihlallerinden, kadının soyadı düzenlemesine kadar pek çok konuda eleştirilerini sıraladı.

Gazeteci Murat Sabuncu’nun aktardığına göre Mehmet Şimşek, “Eleştiriye açığız. Yapıcıysa rehber niteliğindedir, ufuk açıcıdır. Sadece İdeolojik saplantılarla yapılan eleştirilere açık değiliz” dedi.

Murat Sabuncu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

Konuşmaların ardından Mehmet Şimşek kendi konuşmasını – sunumunu yaptı. O konuşurken TÜSİAD üyelerinin cep telefonlarıyla başta grafikler bol bol kayıt yaptığını, not aldığını söyleyeyim. Ekonomik anlamda “enflasyonla mücadelede en zorun geride kaldığını” söyledi. “Yükün herkes tarafından adil bir şekilde paylaşılması gerektiğinde”‘ bahsetti. Rezerv artışı – risk primi düşüşü ile ilgili durumdan bahsetti. Konuşmasının sonuna doğru TÜSİAD üyelerinin PİSA verileriyle ilgili eleştirilerine “sayılarla sınıflaşma ve kişi başına düşen öğretmen” açısından bakıldığında ilerleme olduğundan bahisle itiraz etti. Başta hukuk konusu diğer eleştirilerle ilgili yanıt vermedi. Ancak şu cümleyi sarf etti:

“Eleştiriye açığız. Yapıcıysa rehber niteliğindedir, ufuk açıcıdır. Sadece İdeolojik saplantılarla yapılan eleştirilere açık değiliz.”

Mehmet Şimşek iktidar içinde sayılarla – verilerle konuşmaya çalışan “eleştirilere kulak verme çabasında” bir profil. Türkiye’nin bölüşüm şoku yaşadığı bu konjonktürde kendinden önceki dönemde ortaya çıkan krizi yönetme şekli doğal olarak yakından izleniyor. Memleketin yoksulları, emekçileri, emeklileri büyük bir zorluk içinde. Zor olan gerçekten geride kaldı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir