Mehmet Sıddık Akış, Van Cezaevi’ne gönderildi

Mehmet Sıddık Akış, Van Cezaevi’ne gönderildi

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, zırhlı araçla adliye binasından çıkartılarak, Van Cezaevi’ne gönderildi.

İçişleri Bakanlığı’nın görevden aldığı Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezası kararının ardından zırhlı araçla adliye binasından çıkartılarak, Van Cezaevi’ne gönderildi.

Gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi’nin seçilmiş eş başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61’inci duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Duruşma öncesi Hakkari Adliyesi polis tarafından barikatlar ve zırhlı araçlar ablukaya alındı. Milletvekillerinin ve gazetecilerin adliyeye girmesine izin verilmedi. Sadece sınırlı sayıda avukatın duruşma için adliyeye girmesine izin verildi.

​”Yaptığım her şeyin arkasındayım”

Duruşmanın başlamasıyla birlikte Hakkari Belediye Eş Başkanı Akış da savunmasına başladı. Kayyım atanmasına gerekçe yapılan davanın savcısı D.Y.’nin FETÖ firarisi olduğunu hatırlatan Akış, davanın siyasi olduğunu vurguladı. Akış, “Benim başım dik. 53 yaşındayım, bunca yıldır mücadele ediyorum, mücadele etmeye devam edeceğim. Benim kaçtığıma ilişkin haberlerin yapıldığını duydum. Ben asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım herşeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Ben barış dedim, kardeşlik dedim, adalet dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm, bundan sonrada öyle yapacağım” diye konuştu.

“FETÖ’cü savcının iddianamesiyle yargılanmak istemiyorum”

“Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum” diyen Akış, sözlerini şöyle sürdürdü; “Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Yeniden iddianame hazırlanmasını talep ediyorum. FETÖ’cü bir savcının hazırladığı iddianame ile yargılanmak istemiyorum. Sizden tahliye ya da beraat talep etmiyorum. Sadece vicdanınıza bırakıyorum kararı. Ben bugüne kadar şerefimle, bu halkın tek kuruşuna dokunmadan görev yaptım. Neden 4 ay önce değil? Neden 1 yıl önce değil. Neden 4 yıl önce yapılmadı bu yargılama? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum.”

DEM Parti: Karar yok hükmündedir

Verilen karara tepki gösteren DEM Parti, kararın yok hükmünde olduğunu belirtti. DEM Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış’a, kayyım gaspına gerekçe yapılan ve düzmece delillerle oluşturulan, teknik olarak çökmüş bir davada 19 yıl 6 ay ceza verildi. AKP-MHP’nin talimatlı yargısının hukuku ayaklar altına alan kararları yok hükmündedir.

Kumpasçı çok iktidar geldi geçti ama biz buradayız, olmaya da devam edeceğiz, siz gideceksiniz!”

Hannah Arendt felsefesine karşı

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir